ODS nemůže za všechno, namítala Němcová. A připomněla "zmatlané" ministerstvo Hanákové

09.09.2013 20:27

Podle místopředsedkyně ODS Miroslavy Němcové má její strana značku ne úplně v pořádku, ovšem zcela zničená není. Stále proto očekává, že si ODS povede ve volbách dobře. Navíc si TOP 09 podle ní také nevedla v poslední době zcela dobře.

ODS nemůže za všechno, namítala Němcová. A připomněla "zmatlané" ministerstvo Hanákové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

ODS podle Miroslavy Němcové udělala několik chyb. Například nenastavila úplně dobře sociální dávky. Také prý nevysvětlila svoji pozici vůči korupci. Chtěli korupci vyšetřovat a ukázat to lidem, jenže nakonec se sami občanští demokraté stali jedněmi z těch, po nich policie šla. „Mně to skoro připadá, jako kdyby orgány činné v trestním řízení způsobily převrat v zemi,“ komentovala na Impulsu stejně jako dříve události kolem tří bývalých poslanců ODS.

„ODS nemá teď tu značku úplně v pořádku,“ připustila ale Němcová. Na druhou stranu si nemyslí, že by partaj měla značku zcela zničenou. Například ne za všechny problémy v Nečasově vládě může ODS. Co také „zmatlané vedení ministerstva kultury“, nadhodila Němcová. To měla v kompetenci TOP 09, „která z toho vychází jako ten báječný pravicový subjekt, který nic nepokazil“.

Podobně kritická byla ale i k další pravicové straně a případnému koaličnímu partnerovi – ANO 2011 Andreje Babiše. Podle ní je tato strana autoritářská až extremistická, například vzhledem k sestavování kandidátek.

Pravicová strana také podle ní nemůže na billboardy psát, že její členové „makají“, ale ostatní ne. „Já myslím, že hodně makal z části za peníze daňových poplatníků,“ vzkázala Němcová Babišovi a zmínila privatizaci.

„Já bych s hnutím ANO nechtěla jít do žádného koaličního programu,“ dodala s tím, že to už by raději šla do opozice. V minulosti se prý poučila, že není dobré jít do vlády za každou cenu. „S Babišem si myslím, že to bude hodně podobné jako s Vítem Bártou,“ míní Němcová. Přijdou jí podobní svým jazykem i tím, co sdělují veřejnosti.

„Nevěřím, že si natluču. Já si myslím, že to zvládneme lépe, než se zdá,“ hodnotila možnosti ODS v předčasných volbách. „Mně se může stát, že ty volby nedopadnou tak, jak jsem si přála. Ale nemyslím si, že jsem jediný, kdo to všechno na sebe bere. Nehraji si na spasitele,“ dodala a pochválila i starosty a další členy ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…