ODS postrádá stranické miliony a tvrdí: Zašantročil je náš bývalý poslanec

18.06.2014 7:50

Občanská demokracie podala podle informací deníku MF Dnes trestní oznámení na exposlance Daniela Petrušku. ODS jej podezírá z toho, že během své kampaně na jaře 2010 utopil i stranické miliony. Petruška se ale brání a nařčení chápe jako vnitrostranický boj.

ODS postrádá stranické miliony a tvrdí: Zašantročil je náš bývalý poslanec
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Stánek ODS v Kadani

Daniel Petruška měl v roce 2010 výraznou kampaň v Pardubickém kraji. Ani ta mu ale nepomohla ke zvolení, z pozice lídra kandidátky jej sesadily preferenční hlasy voličů. Do kampaně ale hodně investoval a jak připomíná deník, byl nespokojen s tím, že zvoleni byli jeho spolustraníci, kteří v kampani nepracovali. Dokonce marně vymáhal finanční kompenzaci.

Po čtyřech letech ale občanští demokraté přišli s tvrzením, že ve zmíněné kampani utopil kromě vlastních prostředků také miliony ze stranické kasy. Jeho nástupci na něj proto podali trestní oznámení.

Tvrzení proti tvrzení

Petruška se nařčení brání. „Už jsem byl podat vysvětlení na policii. Celé to ale nechápu, nic jsem neukradl, nic jsem nezpronevěřil. Beru to jako součást vnitrostranického boje," řekl MF Dnes politik.

Případ má v rámci ODS na starosti Radim Jirout. „Volební kampaň jsme měli z části smluvně krytou, zbytek však nikoliv. Bohužel se ukázalo, že ne všichni lidé jsou schopni fungovat korektně," uvedl s tím, že jistá reklamní firma požaduje od strany další miliony a argumentuje tím, že je podepsal právě Petruška.

Exposlanec tvrdí, že s firmou sám vše vyřešil a faktury řádně uhradil. „Zhruba 6 až 10 milionů korun postrádá stranická pokladna. Závazek údajně vznikl za éry Daniela Petrušky. Ten si prý objednával předražené služby PR agentur, které pak přišly s fakturami na nás, ať zaplatíme. Těžko říct, jak dlouho tato praxe probíhala," sdělil deníku jeden z členů regionální ODS pod podmínkou anonymity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …