ODS potvrdila vyloučení Nagyové- Nečasové. Teď se ale bojí, že odejde i její manžel

22.02.2014 10:34

Smírčí výbor ODS v Praze 13 v pátek potvrdil vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové). Žena bývalého premiéra Petra Nečase se může do třiceti dnů odvolat k celostátnímu smírčímu výboru. Napsal deník Právo.

ODS potvrdila vyloučení Nagyové- Nečasové. Teď se ale bojí, že odejde i její manžel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Vedení ODS se obává, aby ze strany spolu s manželkou neodešel i Petr Nečas. „Toho se bojíme. I sám předseda Fiala řekl, že nepovažuje vyloučení paní Nečasové za šťastné, ale vedení ODS nemá šanci to ovlivnit. Neudělali bychom nic, i kdyby se rozhodli přijmout do strany pana Babiše,“ vysvětlil Právu šéf senátorů ODS Jaroslav Kubera.

Nečasová s ODS na Zličíně nekomunikovala, a tak ji vyloučili

Minulý rok v polovině listopadu vyloučilo Nečasovou místní sdružení ODS Praha Zličín, protože „neplnila povinnosti člena dle stanov“. Podle oblastní manažerky ODS Prahy 13 Věry Herzánové se Nečasová „provinila“ tím, že nekomunikovala a nesdělila své aktuální osobní údaje, například své nové jméno.

Nečase tehdy místní sdružení rozlítilo a manželky se zastal. „Chci jednoznačně říci, že moje žena je zaprvé nevinná, zadruhé je obětí politického procesu, zatřetí má být ctěna presumpce neviny. A začtvrté jsem přesvědčen, že se k tomu budou muset vyjádřit orgány ODS na oblastní, regionální, případně celostátní působnosti,“ prohlásil tehdy Nečas.

Nečas už v listopadu hrozil odchodem ze strany

Už tehdy Nečas pohrozil, že vyloučení jeho ženy by mohlo znamenat i jeho odchod z ODS. Prý by to považoval za politický útok na bývalého předsedu strany. Právo ale připomíná, že od té doby se o Nečasové objevily nové skutečnosti – policie například objevila v jejím sejfu šperky za miliony korun, které si nemohla pořídit za plat z Úřadu vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…