ODS představila nový program. Slibuje snížení daní a obnovení zdravotnických poplatků

05.09.2014 17:55

ODS slibuje ve svém staronovém programu zjednodušení a snížení daní, jednotnou DPH ve výši 15 procent či snížení odvodů zaměstnavatelů na sociální pojištění. Program představili na mimořádném kongresu strany členové expertního týmu. Občanští demokraté v některých bodech oprášili priority, které měli v programu už v minulosti.

ODS představila nový program. Slibuje snížení daní a obnovení zdravotnických poplatků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Čerstvě zvolený předseda ODS Petr Fiala

Opoziční ODS program shrnula do 14 tezí. „Navazujeme na všechno dobré, s čím ODS oslovovala voliče v minulosti," řekl předseda ODS Petr Fiala k novému programu, který má motto Svoboda a naděje. Cílem má být podle Fialy především zlepšit životní podmínky pro „normální, slušné a pracovité lidi". Připustil, že strana bude moci program splnit teprve tehdy, pokud bude u vlády. Příští sněmovní volby budou za tři roky. V těch loňských ODS po kauzách spojených s vládou Petra Nečase (ODS) získala jen přes sedm procent hlasů a skončila v opozici.

Když byli ve vládě, daně zvyšovali. Teď je chtějí snižovat

Strana, která byla v minulosti součástí vlády, jež zvyšovala daně, nyní slibuje snížení základní sazby DPH a postupné sjednocení sazeb na 15 procentech. Ve stejné výši chce ODS zachovat daň z příjmu fyzických osob a je proti daňové progresi. Prioritou je také snížení povinných odvodů zaměstnavatelů na sociální pojištění zaměstnanců z 25 na 21,5 procenta a zrušení ekologických či uhlíkových daní.

ODS chce znovu zavést zdravotnické poplatky

Stejně jako v minulosti chce ODS podporovat živnostníky, pro které chce zachovat a neomezovat výdajové paušály. Pro začínající podnikatele chce strana prosadit roční daňové zvýhodnění.

ODS se také znovu hlásí ke zdravotnickým poplatkům, které současná vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL ruší. Podle bývalé poslankyně Lenky Kohoutové budou ve zdravotnictví bez poplatků chybět miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …