ODS přišla o nejpopulárnější starostku v Praze Černochovou

22.05.2017 13:01

Z dat průzkumu popularity agentury Phoenix, která v pondělí vydal Deník, vyplývá, že po dvou letech přišla o své prvenství v oblibě pražských starostů Jana Černochová. Tu nahradil zástupce Prahy 7 Jan Čižinský. Černochová spadla až na čtvrté místo. Měření se uskutečnilo na více než tisícovce respondentů.

ODS přišla o nejpopulárnější starostku v Praze Černochovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Čižinského vítězství si čelní představitel iniciativy PRAHA 7 SOBĚ vysvětluje slovy: „Snažíme se z Prahy 7 vytvořit bezpečnou, zdravou a v pravém slova smyslu sousedskou městskou čtvrť,“ uvedl pro Deník. Druhé místo obsadil člen TOP 09 a starosta Prahy 6 Ondřej Kolář. Ten se stal zároveň skokanem roku.

Je to paradoxní, neboť právě o Kolářovi média informovala v souvislosti s jeho PR rozhovorem pro časopis Playboy, který si zaplatil z radničních peněz. Stál téměř 50 tisíc korun. Třetí místo obsadila rovněž členka TOPky, starostka Prahy 3 Vladislava Hujová. Totožnou příčku obsadila i vloni. Výraznou část popularity ztratila výše zmíněná Jana Černochová. V roce 2015 ji mělo v oblibě 24 procenta Pražanů, v roce 2016 to bylo 18 procent a letos? Pouze šestnáct procent. O stupínek méně stojí starosta Prahy 10 Vladimír Novák z ČSSD a Pavel Richter (TOP 09), nový starosta Prahy 5.

Novákovi se navíc daří snižovat deficit negativních reakcí, které pro letošek skončily na 26 procentech záporného hodnocení. Kupříkladu Černochová přináší negativní hodnocení v 33 procentech a starosta Prahy 1 Lomecký hned ve 37 procentech. Lomecký je dalším příkladem výrazného propadu, když ještě vloni byl na druhém místě. Letos se umístil jako devátý.

Velmi tristně si stojí i starosta za ANO Milan Wenzl z Prahy 15, je až dvanáctý. Na samém dnu obliby mezi pražskými starosty trčí velmi málo známý Milan Maruštík (ANO, Praha 12) a starosta Prahy 8 Roman Petrus. Ten podle Deníku nebyl schopen v uplynulých dnech zařídit ani pořádný úklid městské zeleně, „na což si místní lidé stěžovali“.

Nechvalně dopadá i poslední zástupce ANO v měření, kterým je starosta Prahy 11 Petr Jirava. Jeho má v oblibě pouhých osm procent respondentů, přičemž negativně jej hodnotí 33 procent dotázaných. 

Reprofoto: Deník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…