ODS se bouří, na síti prý proti ní jede špinavá kampaň. Stopy vedou k Pavlu Šafrovi

08.03.2017 18:51

Facebook zaplavily několik let staré zprávy, které vyvolávají dojem, že ODS před blížícími se podzimními sněmovními volbami uvažuje o případné povolební koalici s hnutím ANO. Tyto články mají zřejmě poškodit ODS. Upozornil na to server Echo24.

ODS se bouří, na síti prý proti ní jede špinavá kampaň. Stopy vedou k Pavlu Šafrovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

„Předseda ODS Fiala: ANO může být budoucí spojenec“ nebo „Mezi ANO Andreje Babiše a ODS v čele s Petrem Fialou je možné budoucí spojenectví“. Články s takovými titulky se v posledních dnech objevují na Facebooku. Jde však o několik let staré zprávy různých serverů, které se na sociální síti zobrazují znovu díky tzv. sponzorování. Na první pohled je sponzoruje internetový deník Svobodné fórum. Jde přitom výhradně o texty, které se zabývají případným koaličním spojenectvím po volbách mezi hnutím ANO a ODS. Články jsou však staré několik měsíců i více než dva roky.

Celý text je ZDE.

Zpravodajský web Forum24.cz, pod který Svobodné fórum patří, se ale vůči této placené reklamě ohradil, když napsal, že žádné takové články nesponzoruje, že za tím stojí „neznámý pachatel“. „Redakce deníku se od těchto příspěvků distancuje a celou situaci řeší,“ uvedl deník.

Na články sponzorované falešným profilem zareagoval také předseda ODS Fiala. Podle něj jen slaboch používá podlé zbraně. „Je vidět, že ODS před volbami sílí a naši političtí protivníci se jí oprávněně začínají bát. Doufám, že naši stranu to nepoškodí, věřím v inteligenci našich voličů a jejich schopnost samostatného úsudku,“ uvedl Fiala pro Echo24.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…