ODS se přiznala. Pospíšilovo čestné prohlášení neexistuje

01.02.2014 14:57

Občanští demokraté nenašli čestné prohlášení Jiřího Pospíšila. A to i přes to, že prohlášení měli údajně před podzimními volbami podepsat všichni kandidáti ODS, aby v případě, že opustí poslanecký klub, vzdali se zároveň i místa poslance. Zprávu přinesl server Lidovky.cz.

ODS se přiznala. Pospíšilovo čestné prohlášení neexistuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Prohlášení byla spolu s lustračními osvědčeními přílohou kandidátních listin, které se archivují v regionálních kancelářích ODS. Všemi regionálními manažery, včetně plzeňského, jsem byl ujištěn, že všichni kandidáti všechny dokumenty řádně dodali," napsal Lidovkám.cz manažer ODS Jan Kočí.

Jiří Pospíšil se ale brání, že proti usnesení výkonné rady ODS, která prohlášení loni v září schválila, protestoval a hlavně že nic nepodepsal, a proto ze sněmovny neodejde.

Jde o pomstu, myslí si Pospíšil

A ODS v rukou jeho prohlášení skutečně nemá. „V tuto chvíli je nicméně jisté, že čestné prohlášení Jiřího Pospíšila, které měl zajistit plzeňský regionální manažer, neexistuje," uvedl Kočí.

Podle Pospíšila jde o pomstu ze strany jeho bývalých stranických kolegů. „Všichni z ODS stojí proti mně a něco na mně hledají. Já na nikoho neútočím. ODS se mě teď tímto způsobem bude snažit diskvalifikovat a mediálně poškodit," nechal se slyšet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…