ODS si dělá z národa bohapustou legraci. Premiér Sobotka sledoval svého vyzyvatele Fialu na kongresu a jen žasl

30.05.2015 18:42

Předseda ODS Petr Fiala se na kongresu zhurta pustil do vlády, především do ČSSD, která jen rozdává peníze ekonomického růstu, jehož základy položila pravicová vláda, ale i do šéfa ANO Andreje Babiše, který podle Fialy nemyslí na lidi, ale na sebe. Předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) si to však nenechal líbit a nařkl ODS, že cosi hlásá, ale něco jiného koná.

ODS si dělá z národa bohapustou legraci. Premiér Sobotka sledoval svého vyzyvatele Fialu na kongresu a jen žasl
Foto: ODS
Popisek: Nové logo ODS

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se vysmál kongresovému slibu ODS, že daně různého druhu ustálí na 19 procentech. Předseda občanských demokratů Petr Fiala na kongresu prohlásil, že chce co nejvíce peněz ponechat v kapsách občanů, aby si mohli sami rozhodnout, co s nimi udělají. Sobotka mu ovšem vmetl do tváře, že ODS coby bývalá vládní strana zvyšovala DPH, a tím zatěžovala občany. Naopak vláda ČSSD snižuje daně např. na léky či knihy, čímž ulevuje seniorům či rodinám s malými dětmi.

Celé Sobotkovo prohlášení ZDE

„Fialova ODS si dělá z lidí bohapustou legraci. Po každé, když je ODS v opozici, slibuje verbálně snižování daní. Ve vládě pak dělá pravý opak. Stačí připomenout ztrojnásobení DPH na potraviny a léky nebo třeba zrušení slevy na dani pro pracující důchodce, které zařídila vláda vedená ODS. Naše vláda na rozdíl od pravice snížila zdanění léků a knih, snížila daně rodinám s dětmi a vrátila slevu na dani z příjmu důchodcům. To vše už v prvním roce vlády,“ připomenul předseda vlády.

Není to jediná inovace, kterou ODS na kongresu přichystala. Mimo to například představila nové logo. To je opět variací na tradiční stranický symbol modrého ptáka, ovšem změnu symboliky ve svém projevu nezaměnitelně popsal předseda Petr Fiala: "Konzervativci mohou být spokojeni — pták byl zachován. Jen dostal modernější podobu a neletí doleva, ale vzhůru. Jako celá ODS," uvedl k výtvoru designéra Libora Jelínka, který stvořil například logo Škody Auto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…