ODS spustila kampaň „sedm divů Česka“. A Martin Fendrych to pojal opravdu po svém

14.07.2017 22:28

Komentátor Martin Fendrych se na serveru Aktuálně.cz vysmál hře ODS na hledání sedmi tuzemských divů, což je oficiální letní volební kampaň občanských demokratů. „Je to pěkný nápad, ta hra ODS na hledání sedmi tuzemských divů. A musíme přiznat, že toho u nás najdeme hodně divného,“ zmínil Fendrych.

ODS spustila kampaň „sedm divů Česka“. A Martin Fendrych to pojal opravdu po svém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stín ODS

Občanští demokraté podle Fendrycha vždy s něčím přijdou. „Před volbami 2013 to byl pokus o moderní tweetovou kampaň; tweety visely i na billboardech: ‚Prvňáčci i anglicky mluvící? Proto #Volím_pravici‘. Nebo ‚Stát ženy respektující? I proto #Volím_pravici‘,“ popsal komentátor a vzpomněl i na kampaň v roce 2009, kdy se na billboardech u chorvatských pláží objevovaly nahé nohy, v další sérii se šlo výše a následně se objevovaly i fotografie politiků. 

Hra podle Fendrycha spočívá v tom, že kdosi, kdo zřejmě drží kameru poprvé v ruce, natočí krajského volebního lídra pokud možno od pasu nahoru (letos oblečeného), jak trčí někde u kašny nebo na náměstí a vykládá, že jeho kraj je ten „nejkrásnější a nejhezčí“, že je potřeba ho „odprezentovat“, a proto lidi vyzývá, ať tipují pozoruhodná místa. „Z nich bude vybráno 14 do celostátního kola a tam pak oněch sedm divů (nejméně sedm krajů bude naštvaných),“ zmiňuje Fendrych. 

Původní text ZDE.

A hru velmi krtizuje, neboť divy se podle něj hledají jak u nás, tak ve světě. „Hra o divy je návratem pětadvacet let zpátky; u každého ‚projevu‘ slyšíte stejnou hudbu, lídři tam stojí jak panáci, každý vykládá, že jeho kraj je ten nej nej a že se v něm skvěle žije (takže by to mohli ČSSD, ANO a lidovci převzít do svých kampaní). Nuda a prkennost na nejvyšší světové úrovni,“ zmiňuje.

Následně pak vyjmenovává sedm divů dle svého uvážení. Zmiňuje dálnici D1, která je dle něj pěkným českým divem, jejž zná a oceňuje skoro každý řidič. Neopomíná ani kauzu Jany Nečasové, dříve Nagyové. „Táhne se jak meandrující potok, divem divoucím byla soudkyně Helena Králová, jež tak usilovně a opakovaně vzdorovala vyšším soudům a tak pomíjela důkazy, až jí soud kauzu zneužití tajné služby raději odebral,“ zmínil.

Za jeden z českých divů lze pak považovat dle jeho názoru i amnestii prezidenta Klause, ale i současného experta ODS pro průmysl a obchod Martina Kubu, jenž zaslouží obdiv za tak dlouhou schopnost přežít a udržet se. 

„Mezi divy nutno zařadit nejen Václava Klause seniora, ale i Václava Klause juniora. Potatěný politik dál nese prapor nacionálního českého boje proti Unii a vyzývá k odchodu naší krásné vlasti z té hrůzy hrůz, jejíž byrokracie nás denně dusí a jež by nám sem chtěla strkat muslimy,“ zmínil Fendrych. 

A neopomněl ani likvidaci ÚOOZ a podíl na „vzniku“ Andreje Babiše (ANO). „Nebýt modré strany a její oranžové kolegyně, pan Agrofert by nikdy nemohl uspět tak jako díky kmotrovskému prostředí, o které se přičinily,“ míní komentátor.

„Je to pěkný nápad, ta hra ODS na hledání sedmi divů. A musíme přiznat, že toho u nás najdeme hodně divného,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…