ODS tvrdí, že se plýtvalo penězi při cestě prezidenta do středních Čech. Tady jsou čísla

21.04.2016 19:26

Třídenní návštěva prezidenta Miloše Zemana ve středních Čechách, která se konala od pondělí do středy, vyšla kraj zhruba na 300 000 korun. Novinářům to dnes řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Opoziční ODS to považuje za plýtvání, Petera ale upozornil na to, že hejtmanství využilo například výhodné ubytování prezidentské delegace na štiřínském zámku. Zprávu přinesla ČTK.

ODS tvrdí, že se plýtvalo penězi při cestě prezidenta do středních Čech. Tady jsou čísla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Po nástupu Lubomíra Zaorálka (ČSSD) do funkce ministra zahraničí se podle Petery změnil pohled na využívání štiřínského areálu pro instituce. „Ty podmínky, které nám tam stanovil, byly velmi výhodné pro Středočeský kraj. Bylo to přibližně 600 korun na osobu a noc, což je velmi dobrá cena,“ podotkl Petera.

Zemanova prezidentská návštěva středních Čech se konala potřetí, poprvé byl jako prezident na oficiální návštěvě regionu v roce 2013 a podruhé před rokem. Loňská návštěva vyšla kraj podle Petery na 260 000 Kč.

Prezident v pondělí zavítal do budovy krajského úřadu v Praze a poté navštívil Vlašim na Benešovsku. V úterý zamířil na letiště u Bystřice na Benešovsku a do Berouna a Sedlčan na Příbramsku. Ve středu završil cestu po regionu návštěvou Jinců na Příbramsku.

Příští rok by měl Zeman při své čtvrté návštěvě Středočeského kraje navštívit závod tuzemského výrobce motocyklů Jawa Moto v Týnci nad Sázavou na Benešovsku. Petera chce Hradu také navrhnout návštěvu mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, mimo jiné kvůli novému vozu třídy SUV, přestože se s jeho výrobou počítá v závodě v Kvasinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…