ODS uzavře primárky na Hrad, dosavadní výsledky favorizují Sobotku

28.06.2012 6:15

Předseda ODS a premiér Petr Nečas se ve čtvrtek ráno před odletem na evropský summit vyjádří k výsledkům prezidentských primárek ODS. Zatím nejsou známy výsledky v jediném regionu - Jihomoravském kraji.

ODS uzavře primárky na Hrad, dosavadní výsledky favorizují Sobotku
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Před nimi získal senátor Přemysl Sobotka 3442 hlasů, tedy 61 procent. Jeho rivala europoslance Evžena Tošenovského zatím podpořilo 2208 občanských demokratů, 39 procent.

Poslední týden prezidentských primárek začal v pondělí 25. června volebním shromážděním v Brně. V Praze, kde primárky odstartovalo volební shromáždění o týden dříve, byla účast 24 procent. S podobně nízkým zájmem vlastních straníků se občanští demokraté potkávali i při minulých kolech vnitrostranického výběru.

Kandidáti ODS nepatří podle průzkumů veřejného mínění k favoritům historicky první přímé volby prezidenta v Česku. Průzkumy z poslední doby dávají větší šance bývalému premiérovi Janu Fischerovi, někdejšímu šéfovi sociálních demokratů a vlády Miloši Zemanovi nebo ekonomovi Janu Švejnarovi, který se však zatím ke své případné kandidatuře jednoznačně nevyjádřil.

Jako možného konkurenta v hledání hlasů voličů ODS hodnotí média exministra průmyslu a obchodu Vladimíra Dlouhého, který oznámil svůj zájem o prezidentskou funkci v pátek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …