ODS v Praze 13 potvrdila vyloučení Nečasové, ta se může odvolat

21.02.2014 13:39

Smírčí výbor ODS v Praze 13 potvrdil vyloučení Jany Nečasové (dříve Nagyové) ze strany. Oznámilo to dnes tiskové oddělení ODS. Nečasová, která čelí obvinění kvůli údajnému podplacení trojice bývalých poslanců ODS a zneužití Vojenského zpravodajství, se může do 30 dnů odvolat k celostátnímu smírčímu výboru.

ODS v Praze 13 potvrdila vyloučení Nečasové, ta se může odvolat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Nečasová byla z ODS vyloučena už loni kvůli porušení stanov. Povinnosti člena strany prý porušila tím, že s ODS nekomunikovala a nesdělila své aktuální osobní údaje, tedy třeba své nové jméno. Bývalý předseda ODS Petr Nečas se své ženy už dříve zastal. Jeho manželka se podle něj chovala ke straně vždy loajálně a ničím ji nepoškodila.

Z podplácení v kauze takzvaných trafik pro exposlance je stíhán i Nečasové současný manžel, expremiér Nečas. Tři bývalí poslanci už stíhaní nejsou, protože Nejvyšší soud je z pravomoci orgánů činných v trestním řízení vyňal. Kriminalisté se k oběma případům dostali na základě prověřování podezření na údajnou zločineckou skupinu složenou z podnikatelů a lobbistů, která se prý dopouštěla korupce při veřejných zakázkách a praní špinavých peněz.

Podle médií policie prošetřuje také to, jak Nečasová přišla k cennostem, které u ní byly nalezeny. Policie se podle MF Dnes domnívá, že Nagyová žádala drahé dárky za zařízení schůzky s Nečasem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…