ODS varuje před koalicí ANO, KSČM a Okamurovou SPD

10.10.2017 14:10

ODS varuje voliče před povolební spoluprací ANO, komunistů a hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Její představitelé dnes vyzvali lidi, kteří nemají jasno ve svých preferencích, aby šli k volbám a hlas dali občanským demokratům. Zástupci ODS to řekli na tiskové konferenci, píše ČTK.

ODS varuje před koalicí ANO, KSČM a Okamurovou SPD
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Srovnávací plakát ODS

Předseda občanských demokratů Petr Fiala řekl, že mediální debata v předvolební kampani vážně selhává. „Místo toho, aby se předvolební kampaň stala souborem argumentů a programů, jsme svědky toho, jak se část médií snaží vytvářet dojem, že volby jsou jenom soubojem mezi ANO a ČSSD,“ řekl Fiala. Obě strany kritizoval za způsob dosavadního vládnutí.

Volby podle něj musí být o tom, že poprvé od roku 1989 vážně hrozí, že ANO získá většinu v Parlamentu a „klekne na Českou republiku“. „Pokud výzkumy dopadnou tak, jak některé vypadají, tak v tom mohou Andreji Babišovi pomáhat komunisté a SPD Tomia Okamury. To vnímáme jako pád na politické dno, to vnímáme jako nejvážnější ohrožení české demokracie od roku 1989,“ řekl.

Vyzval proto voliče, aby přišli k volbám a zvážili podporu ODS. „Česko potřebuje silnou pravici,“ řekl.

Místopředsedkyně strany Alexandra Udženija uvedla, že deset dnů zbývajících do voleb strana využije k přesvědčování lidí, že politika má být slušná, má mít obsah a má v ní rozhodovat program. Volby podle ní budou důležitější, než to nyní vypadá. Podotkla, že pokud demokraticky smýšlející voliči nepřijdou k volbám, hrozí, že po volbách „vláda klekne“ na všechny.

Podle volebního modelu agentur STEM a STEM/MARK z konce minulého týdne by volbách zvítězilo hnutí ANO s 26,5 procenta hlasů. Na druhém místě skončila KSČM a na třetím ČSSD. Do Sněmovny by se ještě dostala ODS a také Svoboda a přímá demokracie, Piráti a KDU-ČSL.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…