ODS vybrala kandidáty do Senátu. Třeba v Brně nikoho nehledá, podpoří rektora Beka

26.05.2018 21:36

Občanská demokratická strana vyšle do letošních senátních voleb například herce Vladimíra Kratinu nebo bývalého policejního prezidenta Martina Červíčka. Do Senátu podpoří i diplomata a kandidáta z letošních prezidentských voleb Pavla Fischera v obvodu Praha 12 nebo rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka. Obhajovat své křeslo v horní parlamentní komoře bude i místopředseda Senátu a teplický primátor Jaroslav Kubera. ODS představila kandidáty na své dnešní programové konferenci, uvedla ČTK.

ODS vybrala kandidáty do Senátu. Třeba v Brně nikoho nehledá, podpoří rektora Beka
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Předseda Soukromníků Petr Bajer, předseda ODS Petr Fiala, Zbyněk Stanjura (ODS)

„Zvláště ve volbách do Senátu chceme pomoci k zachování pojistky před znepokojivým blokem hnutí ANO, SPD a KSČM v Poslanecké sněmovně ve spojení se sklonem prezidenta Zemana k ústavní a politické svévoli,“ řekl v úvodu konference předseda strany Petr Fiala. Již na začátku dubna prohlásil, že ODS chce přinejmenším obhájit čtyři své mandáty. Senátorský klub ODS má nyní deset členů.

„Velmi mě těší, že hned v několika případech jsme se dokázali dohodnout na vzájemné podpoře jednoho společného kandidáta s hnutím STAN nebo s KDU-ČSL. Funguje i spolupráce se Soukromníky. V dnešní politické situaci to považuji za správnou cestu a dobrý příklad možné spolupráce stran a hnutí od středu doprava,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

V chomutovském volením obvodu bude kandidovat ředitel tamního gymnázia Jaroslav Zahrádka. V domažlickém volebním obvodu bude bojovat o místo v Senátu bývalý poslanec a dlouholetý místostarosta Kdyně Vladislav Vilímec. Kandidáta v Praze 4 a v Prostějově ODS teprve oznámí. V Mladé Boleslavi bude kandidovat tamní primátor Raduan Nwelati.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…