ODSák, který přešel k Bobošíkové, se směje programu své někdejší partaje

12.09.2013 9:25

ODS představila body svého volebního programu. Zaměřila se na mladé voliče a absolventům slibuje vytvořit příznivé podmínky pro jejich zaměstnávání a snížit tak nezaměstnanost v jejich kategorii. A slibuje i daňovou úlevu při nákupu první nemovitosti k bydlení. Koncept První práce, první byt kritizuje bývalý člen ODS Jiří Janeček. Označil ho za levicový koncept.

ODSák, který přešel k Bobošíkové, se směje programu své někdejší partaje
Foto: ODS
Popisek: Jiří Janeček

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

ODS už vyrazila do politického klání se svým programem. Úřadující předseda Martin Kuba představil první bod kampaně s názvem "První byt a první práce". Ten má vést k usnadnění situace absolventům středních i vysokých škol. Různými daňovými výhodami chce ODS přispět k řešení nezaměstnanosti u absolventů a pomoci jim získat své vlastní bydlení.

Návrh programu ODS však nadzvedl bývalého člena ODS Jiřího Janečka, který koncept odmítl jako levicový. „Dlouhodobě jsem na to upozorňoval jako člen ODS. První práce, první byt, bohužel ODS je úplně vlevo,“ napsal Janeček, který nyní přešel k bloku Jany Bobošíkové Hlavu vzhůru, v kratičkém prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

„To, co jsme slyšeli z úst představitelů ODS, je rétorika levicových stran a sociální inženýrství. Proti tomuto levicovému smýšlení uvnitř ODS jsem bojoval i jako lídr pravé frakce ODS. Z ODS jsem odešel přesně kvůli tomu, co včera zaznělo na tiskovce strany,“ dodal k tiskové konferenci ODS a vysvětlil tak důvody svého odchodu ze strany.

Vše pro mladé

Mladí absolventi, kteří se rozhodnou podnikat, by tak podle zveřejněného plánu ODS mohli být osvobozeni od daně z příjmu, zaměstnavatelé, kteří vytvoří nebo přijmou absolventa, by zase mohli mít snížené sociální odvody a mladí nakupující nemovitost k trvalému bydlení by nemuseli platit daň z nabytí nemovitosti. „Chceme tím jasně dát najevo, že ke konzervativním hodnotám patří zajišťování se na stáří a vlastnění té první nemovitosti. Chceme tím podpořit domácí spotřebu a dát jasně najevo, že jsme si vědomi, že mladá generace je budoucností České republiky,“ uvedl mimo jiné Martin Kuba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…