Obama a jeho gang. Okolí Donalda Trumpa vyhrabalo zajímavost na Baracka Obamu, týká se Ruska

07.03.2017 8:15

Zatímco drtivá většina amerických mainstreamových médií každý den útočí na Donalda Trumpa a Baracka Obamu líčí v těch nejlepších barvách, v případě serveru Breitbart News je tomu přesně naopak. Obzvlášť v posledních dnech palba serveru Trumpova poradce Steva Bannona na Obamu zesílila.

Obama a jeho gang. Okolí Donalda Trumpa vyhrabalo zajímavost na Baracka Obamu, týká se Ruska
Foto: archív autora
Popisek: Obama

Breitbart publikuje texty vztahující se k Obamovi, které by v denících The Washington Post či The New York Times v žádném případě nevyšly. Ostatně druhý jmenovaný deník se v průběhu prezidentské kampaně veřejně přihlásil k Obamově spojenkyni Hillary Clintonové. Aktuálně Breitbart zmiňuje žádost aktivistické skupiny Judicial Watch, která podává žalobu na CIA, ministerstvo spravedlnosti a ministerstvo financí.

Judicial Watch se nejprve od výše zmíněných subjektů v rámci svobodného přístupu k informacím dožadovala podrobností k odposlechům Michaela Flynna a jeho údajným kontaktům s ruskou stranou. Jelikož CIA ani obě ministerstva na žádost nereagovaly, hodlá se Judicial Watch svého domoci soudní cestou. „Zkoumali jsme tuto kauzu mnoho měsíců a zatím jsme zjistili jen to, že došlo k nezákonným únikům informací, za kterými stojí Obama a jeho gang,“ cituje server prezidenta organizace Toma Fittona.

Fitton považuje nezákonné úniky utajovaných materiálů týkající se prezidenta Trumpa a generála Flynna za skandální a není rozhodně sám, kdo obviňuje Obamu. Rozhlasový moderátor Mark Levin jako první přišel s tím, že Obamova administrativa v červnu 2016 podala žádost k soudu FISA (Foreign Intelligence Surveillance Court), aby sledoval Donalda Trumpa a několik jeho poradců,“ píše Breitbart.

Také další text Breitbartu se týká spikleneckých teorií, šířených demokraty a liberálními médii, podle kterých je Donald Trump jen loutkou Vladimira Putina a on i jeho poradci udržují kontakty s ruskou stranou. Breitbart připomíná médiím, že Obama před lety přijal doporučení think-tanku Institute for Policy Studies (IPS) týkající se obranného rozpočtu. „Tento institut přitom v dobách studené války udržoval kontakty se Sověty a byl několikrát obviněn z ohrožení bezpečnosti USA.“

Breitbart uvádí, že zpráva think-tanku z roku 2011 měla na Obamovo rozhodování značný vliv, ale veřejnost se přitom nic takového nedozvěděla. Mimo jiné Obamovu administrativu tvůrci zprávy vyzvali, aby ozbrojené složky využil také na boj proti globálnímu oteplování, chudobě a nespravedlnosti a podpořil v tomto úsilí také OSN. Vedle toho think-tank Institute for Policy Studies navrhoval v příštích deseti letech škrty ve výši jednoho bilionu dolarů.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …