Obama chce přitvrdit boj proti kyberzločincům. Podepíše exekutivní příkaz

13.02.2015 8:30

Americký prezident Barack Obama či šéf firmy Apple Tim Cook budou dnes mezi hlavními řečníky konference o kybernetické bezpečnosti, která proběhne na Stanfordově univerzitě. Spojené státy řeší zabezpečení internetu zvláště v souvislosti s nedávnými hackerskými útoky na Sony Pictures či účty některých institucí.

Obama chce přitvrdit boj proti kyberzločincům. Podepíše exekutivní příkaz
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Podle mluvčího Bílého domu Obama během konference podepíše exekutivní příkaz, který soukromým společnostem nařídí sdílet s úřady více informací o případných hrozbách kyberútoků. Prezident se prý k tomuto nouzovému kroku chystá proto, že se mu nedaří protlačit zamýšlený návrh zákona republikány ovládaným Kongresem.

Velké americké technologické firmy se však podle agentury Reuters k užší spolupráci s úřady staví spíše rezervovaně a dosavadní jednání prý nevedla k žádnému životaschopnému kompromisu. Firmy se prý snaží přesvědčit Washington, aby nejprve zlepšil dohled a omezil sledovací pravomoci tajných služeb, který se od předloňského skandálu se shromažďováním dat o komunikaci Američanů nijak zásadně nezměnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…