Obama je prý hlupák a CIA na tom není o moc lépe. Kdyby důvěřovala íránskému zpravodajci, nemuselo dojít k útoku na dvojčata

29.05.2015 16:11

Americký spisovatel a publicista Larry Kelley tvrdí, že politika prezidenta Baracka Obamy a jeho tehdejší ministryně Hillary Clintonové snížila národní bezpečnost Spojených států. Rovněž kritizuje americkou CIA, která prý mohla předejít atentátům na Světové obchodní centrum v roce 2001.

Obama je prý hlupák a CIA na tom není o moc lépe. Kdyby důvěřovala íránskému zpravodajci, nemuselo dojít k útoku na dvojčata
Foto: YouTube.com
Popisek: Útok na Světové obchodní centrum 11. září 2001

„Po čtyřech letech lítých bojů byly před pár dny konečně zveřejněny dokumenty, které získaly americké zpravodajské služby po zatčení a usmrcení Usámy bin Ládina. V roce 2011 Obamův bezpečnostní poradce Tom Donilon poznamenal, že bin Ládinova knihovna je srovnatelná s knihovnou menší vysoké školy. Nabízí se tedy vzhledem ke značnému zpoždění a uveřejnění jen jejich malé části otázka, co všechny ty dokumenty skrývají?“ táže se Kelley a uvádí, že publicisté Hayes a Joscelyn zjistili z pěti nezávislých zdrojů uvnitř zpravodajské služby, že dokumenty zahrnují skutečně „explozivní materiál“ týkající se atentátů z 11. září 2001.

„Zdroje ze zpravodajských služeb obeznámené s obsahem získaných dokumentů se nechaly slyšet, že někteří atentátníci do Spojených států před útokem na dvojčata cestovali přes Írán. To potvrzuje i mé informace, o kterých jsem psal v knize věnované těmto událostem. Írán skutečně poskytoval atentátníkům výcvik, peníze a logistickou podporu,“ píše Kelley a předkládá zprávu, ze které vyplývá, že útoku na dvojčata bylo možné zabránit. „Na americkou ambasádu v Ázerbájdžánu nějakou dobu před útokem přišel vysoce postavený důstojník íránských bezpečnostních služeb Hamid Reza Zakeri s tím, že má pro CIA závažné informace týkající se ohrožení národní bezpečnosti Spojených států,“ zmiňuje Kelley.

celý text v angličtině najdete ZDE

Výše zmíněnou informaci Kelleymu dodal spisovatel a publicista Ken Timmerman, který se Zakerim osobně mluvil. „Zakeri člověku ze CIA pojmenovanému jako Georg sdělil, že Íránci cvičí teroristy a uvažuje se o provedení teroristického útoku na Světové obchodní centrum v New Yorku, Bílý dům, Pentagon a Camp David, kde mají američtí prezidenti své letní sídlo. Zakeri také popsal, že k útoku dojde ze vzduchu, a datum stanovil na 11. září 2001. Georg však usoudil, že Zakeri lže. Dal mu 200 dolarů a požádal jej, aby odešel. Informace, která mohla zachránit životy 3 000 lidí, se tak nikdy nedostala tam, kam měla,“ lituje Kelley.

„Můj přítel Timmerman později o okolnostech zářijového atentátu stejně jako já napsal knihu. Oba se v ní shodujeme v tom, že Obama je neskutečně hloupý, když si myslí, že odradí Írán od jaderného programu. Obzvlášť proto, že vývoj jaderného programu stál Írán v předcházejících letech mnoho miliard dolarů a umožňuje mu získat kýženou hegemonii nad muslimským světem,“ argumentuje Kelley a uvádí další příklad toho, že si Obamova administrativa počínala hloupě. „Po bin Ládinově smrti Obama v průběhu své prezidentské kampaně poznamenal, že Al-Káida a džihádisté obecně utrpěli zdrcující porážku. Přitom z bin Ládinových soukromých dokumentů vyplývá, že byl přímo posedlý plánováním dalších útoků a čile komunikoval s dalšími vůdci této teroristické organizace,“ píše Kelley.

Podle Kelleyho také publikované dokumenty odhalují, že Obama a jeho ministryně zahraničí Hillary Clintonová špatně rozklíčovali arabské jaro. „Oba naivně věřili, že arabské jaro způsobí konec Al-Káidy a jeho džihádu. Opak byl pravdou. Islámský stát, přímý potomek Al-Káidy v Iráku, brzy dostal pod svoji kontrolu polovinu Sýrie a Iráku. To představuje území o velikosti Velké Británie. Teroristické buňky Al-Káidy navíc ovládají námořní přístav v severní Africe, Somálsku a Jemenu,“ konstatuje Kelley. Z dokumentů nalezených u bin Ládina prý také vyplývá, že se Obamův tým mýlil, když doufal v dohodu s Tálibánem. „Nechali propustit pět nebezpečných vůdců Tálibánu výměnou za armádního dezertéra a stoupence džihádu Bo Bergdahla. Doufali, že se pak Tálibán vzdá spojenectví s Al-Káidou. Sehráli role užitečných hlupáků, kterými také jsou, a způsobili, že jsme my, američtí voliči, v mnohem větším nebezpečí,“ uzavírá Kelley.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…