Obama se s Trumpem hádají o to, koho z nich by Američané zvolili

27.12.2016 9:44

Do sporu o to, kdo z nich by vyhrál případný vzájemný souboj v letošních prezidentských volbách, se na dálku pustili současný a budoucí americký prezident. Informoval o tom web České noviny.

Obama se s Trumpem hádají o to, koho z nich by Američané zvolili
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Donald J. Trump při prvním projevu po zvolení prezidentem USA

Barack Obama v pondělním televizním rozhovoru prohlásil, že pokud by mu zákon umožňoval kandidovat potřetí, získal by v listopadu podporu většiny voličů.

„Jsem přesvědčen, že kdybych kandidoval znovu a nabídl Američanům své vize, dokázal bych mobilizovat většinu lidí, aby se za ně postavili,“ prohlásil Obama v narážce na pozitivní poselství své kampaně z roku 2008 vyjádřené sloganem „Ano, můžeme!“

Celý text je ZDE

Trump, kterému k vítězství pomohla kampaň postavená mimo jiné na kritice Obamovy „měkké“ imigrační politiky či reformy zdravotní péče, si je jist svou případnou výhrou i nad současným šéfem Bílého domu. Voliči by podle něho sotva dali hlas Obamovi kvůli tomu, že nezvládá boj s takzvaným Islámským státem, nechává americké firmy vyvážet výrobu mimo území USA a prosadil „škodlivou“ reformu zdravotnictví.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…