Občan promluvil, kterak ho trápili na mítinku Miloše Zemana

17.10.2016 7:21

Přestože návštěvy Miloše Zemana v krajích vypadají jako spontánní setkání s občany, realita je prý odlišná. Vypovídá o tom zkušenost Karla Macha, který se s ní svěřil serveru Echo24.

Občan promluvil, kterak ho trápili na mítinku Miloše Zemana
Foto: ReproFoto: Blesk.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman při rozhovoru pro Blesk TV.

5. října se vydal na Masarykovo náměstí v Uherském Brodě na setkání s Milošem Zemanem. A nesl při tom transparent „Stydím se za svého prezidenta“. Společně s ním se tam vypravil i jeho známý Pavel Vrága, který chování ochranky prezidenta zdokumentoval na fotografiích.

Celý text je ZDE

„Hned jak jsem na náměstí přišel, tak jsem se ocitl v obležení mužů v kabátech, kteří chtěli vědět, co mám na transparentu,“ řekl pro Echo24.cz Mach s tím, že nevěděl, zda jde o policisty v civilu, ochranku prezidenta nebo kriminalisty. Nikdo z nich se mu nelegitimoval.

Jak dále server píše, muži zachycení na fotografiích mu nedovolili jít dále k pódiu a ukázali mu podle jeho slov čáru, za kterou musí stát. „Zdůvodnili mi to tím, že jsem nejméně třikrát klopýtl, a proto nemohu jít dál, abych prezidentovi neublížil,“ řekl Mach, kterému se nelíbí, že nemohl prezidentovi položit žádný dotaz. „Nebyl jsem připuštěn do prostoru k pódiu a ochranka mi řekla, že mimo prostor před pódiem mikrofon nepošlou,“ doplnil pro Echo24.cz Karel Mach.

„Několikrát za mnou přišel muž z ochranky ve světlém kabátu, který mi zdůraznil, že pokud budu jakkoli narušovat průběh setkání, budu odveden. Musím říct, že mi to bylo velmi nepříjemné,“ uvedl dále Mach.

Jak server upozorňuje, ke konci setkání chtěl Mach zahrát na klarinet ruskou hymnu, jež je podle něj prezidentovi nejbližší. Ochranka mu však klarinet několikrát vytrhla z ruky a snažila se ho umlčet. Ochranka také bránila fotografovi Vrágovi, aby incident zaznamenal. „Lezli mi před objektiv, abych nemohl fotit. Bylo to od nich okaté a úmyslné. Bylo zřejmé, že nás tam nevidí vůbec rádi. Policisté v civilu dávali najevo, že si nesmíme nic dovolit, a každý náš pohyb se snažili usměrňovat,“ popsal celou situaci fotograf Pavel Vrága. Podle něj bylo na místě kolem 50 policistů a až 15 policejních aut.

reklama

autor: vam

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…