Občané, nebojte se konzumovat, žádá ministr Mládek

07.10.2015 22:16

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) hovořil ve středečních Událostech, komentářích České televize o stavu naší ekonomiky v situaci, kdy německá ekonomika polevuje v tempu. Česko si prý musí ohlídat dvě roviny, aby se jeho ekonomice dařilo co nejlépe.

Občané, nebojte se konzumovat, žádá ministr Mládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek

„Doma je to o tom, aby vláda držela pozitivní výhled, aby se lidé nebáli konzumovat,“ poznamenal hned v úvodu ministr. Za podstatné považuje také další investice do infrastruktury, pokud ušetříme finanční prostředky v této oblasti, neznamená to podle Mládka, že nám to bude v budoucnu ku prospěchu.

Musíme si ovšem také dávat pozor, co se děje na mezinárodním poli, protože se nám výrazně propadl např. export na Ukrajinu. Totéž platí např. o Sýrii, naopak posílil náš export do EU, byť stále platí, že nejsme závislí jen na exportu do Unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…