Obdrží Železný kříž! Tomáš Halík cílem drsné srandy

20.10.2019 12:42

Bývalý starosta městské části Praha-Koloděje Zbyněk Passer si utahuje z českého katolického kněze Tomáše Halíka pro státní vyznamenání, které mu udělil německý prezident Frank-Walter Steinmeier. Halík obdržel Kříž za zásluhy 1. třídy Záslužného řádu Spolkové republiky Německo, za zásluhy o česko-německé smíření a angažovanost za spravedlivou občanskou společnost i dialog mezi národy a náboženstvími.

Obdrží Železný kříž! Tomáš Halík cílem drsné srandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Passer

„Nejvýznamnější žijící Čech, mimořádná osobnost české intelektuální scény, globální akademik, hostující profesor v Cambridge, Oxfordu i Harvardu, sociolog, filosof, teolog, kněz, myslitel, spisovatel, významný člen protikomunistického disentu, držitel polského rytířského kříže, nositel Templetona, budoucí kardinál, prezident a papež, Dr. & Dr. Tomáš Halík, za svůj zcela mimořádný přínos o mírový rozvoj Německé říše obdrží Železný kříž za zásluhy prvního stupně,“ předeslal ironicky ve svém facebookovém komentáři Passer.

Anketa

Je ,,nenávist na internetu" tak velké nebezpečí, jak popisují Pavel Rychetský a Anna Šabatová?

16%
84%
hlasovalo: 18536 lidí

A v podobném duchu popisuje Halíkovo ocenění dál, na jeho počest hovoří o vzniku „Škody Haliq“. „Říšská společnost Škoda, dislokovaná ve východním protektorátu Böhmen und Mähren, se připojuje ke gratulantům a jako svůj příspěvek k oslavám přichází s limitovanou edicí Škoda Halíq. Škoda Haliq navazuje na velmi úspěšné řady Kamíq, Orlíq i předchozí edice Silverline, Blackline und Henlein,“ utahuje si z Halíka Passer.

Doplnil, že „Škoda Haliq“ bude dodávána v červené barvě, s bělobokými pneumatikami a fialovým interiérem. „Poprvé v historii chladí přeplňovaný tříválec svěcená voda a ventilační soustava umožňuje provonět interiér vlastním kadidlem,“ dělá si Passer srandu.

Naráží i na to, že Halík před pěti lety v Londýně převzal Templetonovu cenu, kterou obdržel mimo jiné za duchovní činnost v době komunistické totality. „Škoda Haliq je poprvé v histerii protektorátní automobilky dodávána i s velkým přívěsem – pojízdnou knihovnou, obsahujici sebrané spisy Otce Nositele (Templetona),“ dodává.

„Znalci jistě ocení odstranění vyvažovacích hřídelů benzínového tříválce, kdy silné vibrace celého vozu hrdému vlastníku Škody Halíq budou neustále připomínat Mistrovo vrcholné dílo Co je bez chvění, není pevné. Celá redakce Radia Jerevan se připojuje k zástupům gratulantů, v recepci radia, hned pod dohledovou kamerou, jsou k dispozici podpisové archy gratulantů. Podpis není povinný, ale, jak říkával Dr. Gustáv Husák, ‚každý soudruh si píše kádrový posudek sám‘,“ uzavírá Passer svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…