Obecní dům nakoupil věci za stovky tisíc. Teď je ale nemůžou najít

22.05.2012 22:28

Podle nynějšího ředitele Obecního domu Vlastimila Ježka nakupovalo předchozí vedení neoprávněně věci za stovky tisíc korun. Některé z nich navíc chybí. Jeho předchůdce Radovan Šteiner to však odmítá.

Obecní dům nakoupil věci za stovky tisíc. Teď je ale nemůžou najít
Foto: kultura.praha-mesto.cz
Popisek: Obecní dům v Praze

Podle ředitele a předsedy představenstva této městské společnosti nejen že byly do Obecního domu nakupovány neoprávněné předměty, ale navíc se v objektu ani nenachází. „Jsme skoro na konci inventur, a už nyní nevypadají nijak pěkně," uvedl na tiskové konferenci Vlastimil Ježek.

Během posledních čtyř let se pražský Obecní dům ocitl v několikamilionovém minusu. Ježkův předchůdce Radovan Šteiner z ODS však odmítá, že by se něco podobného dělo.

"O tom já rozhodně nic nevím. Mám jediný telefon, svůj bývalý služební, ohledně toho jsme se s panem Ježkem dohodli, že mi jej vyfakturují a já si jej odkoupím. O žádných dalších záležitostech nevím," odmítl serveru Lidovky.cz, že by se v Obecním domě „ztrácely“ věci.

Ježek však už teď varoval, že příští týden se ukáže přesný počet nedohádatelných položek a jejich hodnota. "Poté rozhodneme, zda podáme trestní oznámení nebo žalobu kvůli porušování povinnosti při správě cizího majetku," dodal.

V Obecním domě chybí například mobilní telefony, počítačové monitory i kopie plastik. Historického mobiliáře se to však nijak netýká.

Z auditu dále vyplývá, že byly uzavírány také nevýhodné smlouvy na IT, ekonomické a právnické služby – přepálené například až o 70 procent klasické ceny. Podobně je na tom i příliš vysoké odstupné v řádů milionech korun. To ale už Ježek zrušil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…