Oběste se, pokud se vám nelíbí, že Zeman je prezident, udeřil před lidmi režisér a vyvolal rozruch

14.11.2016 6:33

Předseda Klubu vojenské historie v Rakovníku Jiří Svoboda rozlítil některé účastníky páteční pietní akce. Během pietní vzpomínky se totiž pustil do odpůrců prezidenta Miloše Zemana. Uvedl to server RakovnickýDeník.cz.

Oběste se, pokud se vám nelíbí, že Zeman je prezident, udeřil před lidmi režisér a vyvolal rozruch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman promluvil k výsledku prezidentských voleb v USA a podotkl, že se o něm mluví jako o českém Donaldu Trumpovi

„Pan prezident byl demokraticky zvolen. Pokud se to někomu nelíbí, má dvě možnosti. Může se buď odstěhovat, anebo třeba oběsit,“ řekl Jiří Svoboda u pamětní desky věnované pilotům ve službách Royal Air Force. 

A právě tato slova jsou problémem mezi některými Rakovničany. Jak uvedl například Pavel Hornof, nepatřilo to tam. „Je to den věnovaný padlým vojákům, současná politika sem rozhodně nepatří, a už ne takovéto výrazy. Pan Svoboda měl spíše vyzvat lidi, aby chodili k volbám,“ řekl Hornof. 

Původní text ZDE.

Svoboda se přitom zasadil o zhotovení odhalované desky, u níž se u příležitosti Dne válečných veteránů setkání konalo. „Je zhotovena z indického materiálu Orion. Tuto barvu jsme zvolili z toho důvodu, že připomíná nebe a bílé písmo mraky. Aby celkový dojem symbolizoval letectvo,“ uvedl kameník Ladislav Humpál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…