Obludné, co z této země Zeman s Chovancem udělali. Žádné srdce, jen prachy z Číny, zuří Martin Fendrych

12.09.2017 15:29

Jsme zemí bez tváře a bez srdce. Komentátor Martin Fendrych vystavil účet premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), jeho stranickému kolegovi, ministru vnitra Milanu Chovancovi a prezidentovi Miloši Zemanovi.

Obludné, co z této země Zeman s Chovancem udělali. Žádné srdce, jen prachy z Číny, zuří Martin Fendrych
Foto: Radim Panenka
Popisek: Čína, největší socha Mao Ce-tunga. Ilustrační foto

Martin Fendrych v komentáři pro server Aktuálně.cz tvrdě zkritizoval imigrační politiku, kterou prosazují vysocí představitelé České republiky. Díky prezidentu Miloši Zemanovi, premiérovi Bohuslavu Sobotkovi a ministru vnitra Milanu Chovancovi je prý dnes Česko vnímáno jako země, která rozhodně nepatří na západ. A to by se nám jednou mohlo vymstít.

„Za Sobotky a Chovance jsme zemí bez tváře a bez srdce. Ženevská konvence nás nezajímá. Snad jen ty prachy z Číny. Obludné. Nejsme Západ, jsme nic,“ napsal Fendrych.

Celý komentář naleznete zde.

Možná i proto poslali premiéru Sobotkovi dopis, v němž českého předsedu vlády žádají, aby Česká republika poskytla azyl čínským křesťanům pronásledovaným v jejich domovině. Čínští křesťané požádali o azyl už před dvěma lety, ale české úřady v této věci doposud nerozhodly. Nabízí se otázka, proč ne? Zvlášť, když se ví, že křesťané v Číně jsou opravdu pronásledováni. Jednotliví žadatelé o azyl to ovšem musí doložit.

„Další faktický, nikoli politický, problém může tkvět v tom, že v Česku jsou velmi čilí čínští agenti, z naší země si zřejmě udělali jakousi rozvědnou základnu pro státy Evropské unie (podobně jako Rusové z nás mají podle zpráv z komunity tajných služeb základnu pro šíření dezinformací). Takže je nutno dávat pozor, aby se mezi žadatele nevmísili agenti čínských zpravodajských služeb. Jenomže podobné zjišťování nemůže trvat dva roky, takže na straně tajné služby BIS zřejmě problém nebude,“ dodal komentátor.   

Nabízí se ovšem jednodušší a podstatně méně lichotivé vysvětlení. Naše země se za časů prezidenta Miloše Zemana bojí, aby si nerozhněvala čínské soudruhy. Kde jsou ty časy, kdy jsme za časů prezidenta Václava Havla čínským komunistům říkali, co si myslíme. Ministerstvo vnitra by podle Fendrycha mohlo celou proceduru urychlit, ale dosud se tak nestalo. Fendrych se kvůli tomu za české politiky stydí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…