Obrana má zveřejnit podrobnosti o další misi českých gripenů

22.05.2015 0:00

Ministerstvo obrany by dnes na letecké základně v Čáslavi na Kutnohorsku mělo zveřejnit podrobnosti o další misi českých stíhaček JAS-39 Gripen. NATO požádalo o jejich nasazení na Islandu, kde byli čeští stíhači už loni na podzim.

Obrana má zveřejnit podrobnosti o další misi českých gripenů
Foto: hns
Popisek: Saab JAS 39 Gripen, Ilustrační foto

Tisková konference ministra obrany Martina Stropnického (ANO) se koná v rámci mezinárodního cvičení Lion Effort, které v úterý poznamenala nehoda maďarského gripenu. Piloti se katapultovali, podle armády jsou v pořádku. Značně poškozený letoun skončil v poli, příčinu nehody zjišťují česká a maďarská vyšetřovací komise. 
   
Cvičení Lion Effort, která začalo 11. května a potrvá do neděle, má mimo jiné připomenout, že švédské gripeny střeží nebe nad Českem už deset let. Kromě ČR, Maďarska a Švédska se do něj zapojilo i Thajsko, ale bez své letecké techniky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …