Obraty VV: Ústupky partnerů čekat nemohou, píše Týden

05.04.2012 16:05

Věci veřejné mají mnoho požadavků na to, aby mohla vláda nadále fungovat. Patří mezi ně např. vyřešení kauzy Lesy ČR nebo třeba výměna některých ministerstev. Podle serveru Týden.cz toho ale moc čekat nemohou.

Obraty VV: Ústupky partnerů čekat nemohou, píše Týden
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Radek John burácí v nedělní Partii na Primě

Lesy ČR jsou problémem hlavně ODS. „ODS, respektive její ministr zemědělství Petr Bendl už slíbil, že provede analýzu hospodaření podniku. Otázkou však je, zda bude mít vláda zájem na skutečně hloubkovém auditu,“ ptá se Týden.

Vyměnit Pospíšila a Drábka?

Véčka také chtějí obměnu vlády – místa se týkají hlavně Jiřího Pospíšila a Jaromíra Drábka. „O tom, že Pospíšila chce Nečas odvolat, se mluví už řadu měsíců. Kdyby tak však premiér učinil na nátlak VV, značně by ho to oslabilo uvnitř vlastní strany. Z pohledu předsedy občanských demokratů není příliš rozumné si proti sobě postavit Pospíšila, respektive jeho blízkého spolupracovníka a vlivného člena výkonné rady ODS Romana Jurečka,“ komentuje Týden.

To, co už premiér Nečas avizoval, je například zrušení některých ministerstev. „Kvůli uspokojení požadavků VV se přitom dosud úřady naopak vytvářely. Šéf strany Radek John po několika měsících bez vládní funkce zakotvil v čele bezpečnostního výboru sněmovny, který vznikl rozštěpením branně-bezpečnostního výboru. Pro místopředsedkyni strany Karolínu Peake zase vznikla vicepremiérská funkce pro boj s korupcí,“ konstatuje server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…