Obří nezaměstnanost v eurozóně nekončí, varuje server. Lépe nebude ani v ČR

30.08.2013 21:28

Při pohledu na nezaměstnanost v EU, ani země platící eurem na tom nejsou právě nejlépe. Web Patria.cz upozorňuje na skutečnost, že v meziročním srovnání narostl počet nezaměstnaných o 995 tisíc lidí. V zemích platících eurem se pak drží na dobovém maximu 12,1 procenta.

Obří nezaměstnanost v eurozóně nekončí, varuje server. Lépe nebude ani v ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

„Eurostat odhaduje, že v celé EU bylo v červenci bez práce 26,654 milionu lidí, z toho 19,231 milionu v eurozóně. Proti červnu počet nezaměstnaných v EU klesl o 33.000, meziročně ale stoupl o 995.000. V eurozóně se počet nezaměstnaných snížil meziměsíčně o 15.000 a proti loňskému červenci vzrostl o 1,008 milionu,“ upozorňuje Patria.

Absolutně nejlíp si stojí Rakousko, které nezaměstnanost drží na úrovni 4,8 procenta. Nejhůře na tom naopak jsou Španělé a Řekové, kde je bez práce až čtvrtina občanů. V Česku se v červnu pohybovala na 7,5 procentech. Za zmínku stojí, že v Praze činila jen asi 5 procent. Poměrně hrozivá je v eurozóně nezaměstnanost mezi mladými. V této kolonce totiž narazíme dokonce na číslo 24 procent. Česká televize k tomu bavíc dodává, že minimálně v Česku se situace rozhodně nezlepší, spíše naopak, analytici očekávají, že v republice koncem roku vzroste počet nezaměstnaných na 8 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…