Obrovský výprask Merkelové od vnučky světoznámého herce. Vytáhla na ni Hitlera

18.04.2016 17:22

Německá kancléřka Angela Merkelová čelí ostré kritice ze všech možných stran za to, že svolila ke stíhání satirika Jana Bohmermanna, který se na ZDF nevhodně vysmíval tureckému prezidentu Erdoganovi. Vnučka komika Charlieho Chaplina si však nebrala servítky a celou situaci přirovnala k appeasementu vůči Hitlerovi. Informuje The Daily Mail.

Obrovský výprask Merkelové od vnučky světoznámého herce. Vytáhla na ni Hitlera
Foto: bundeskanzlerin.de, tan
Popisek: Německá kancléřka Angela Merkelová

Vnučka známého herce, režiséra a scénáristy Charlieho Chaplina Laura Chaplinová se velmi ostře vyjádřila na adresu německé kancléřky Angely Merkelové. Ta se podle ní svým svolením ke stíhání komika Jana Bohrmermanna dopustila podobného prohřešku, jako byl appeasement (ustupování agresorovi - pozn. red.) vůči nacistickému Německu.

Připomněla totiž film Velký diktátor, ve kterém její dědeček Charlie Chaplin ztvárnil ústřední roli Adolfa Hitlera. Tehdy totiž nacistické Německé hrozilo USA, že na ně kvůli tomuto snímku uvalí sankce, což vedlo k tomu, že USA bránily Chaplinovi v realizaci filmu. Dělat si srandu z Hitlera nepřicházelo v úvahu.

„Pokud byste aplikovali rozhodnutí současné německé vlády na tehdejší situaci, Charlie Chaplin by nikdy Velkého diktátora nenatočil, jelikož by pořád stál před soudem,“ uvedla Chaplinová.

Sám autor básně, která je předmětem sporu, Jan Bohrmermann, se na Facebooku vyjádřil, že se mu dostalo obrovské podpory od všech těch, „kteří nejsou prezident Erdogan“.

Všechno začalo ve chvíli, kdy Bohmermann přednesl svou báseň na kanálu ZDF, kde prezidenta Erdogana označil za zoofila, který neuznává lidská práva. Od té doby tlačí Erdogan na německou vládu, aby proti komikovi zakročila.

A Merkelová nyní čelí velké kritice za to, že Erdoganovi vyhověla a rozhodla se dát svolení k tomu, aby byl Bohmermann stíhán. Uvedla však, že nepřísluší německé vládě hodnotit, zda Bohmermann překročil zákon, či nikoliv, to je na soudech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…