Obrovský zájem o předčasné hlasování v amerických volbách. Svůj hlas odevzdal už i Trump

24.10.2020 20:59

Prezident Donald Trump dnes odvolil v nadcházejících amerických volbách hlavy státu. „Hlasoval jsem pro chlápka jménem Trump,“ zavtipkoval, komu z kandidátů patří jeho hlas. Volit se rozhodl v knihovně města West Palm Beach na Floridě, kde má od loňska hlášený trvalý pobyt. Možnost předčasného hlasování již využil rekordní počet lidí.

Obrovský zájem o předčasné hlasování v amerických volbách. Svůj hlas odevzdal už i Trump
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident USA Donald Trump

Anketa

Prymula byl přistižen v zavřené restauraci. Má Babišova vláda odstoupit?

17%
83%
hlasovalo: 25799 lidí
Trump v pátek po svém odhlasování potěšil účastí své příznivce na předvolebním setkání a přítomným řekl, že je pro osobní odevzdání hlasu oproti korespondenční volbě. „Myslím, že jsem staromódní,“ připojil.

Jeho hlavní protivník z demokratické strany Joe Biden se s ním utkal před kamerami během druhé debaty předevčírem. Biden obvinil Trumpa z toho, že je jedním z nejvíce rasistických prezidentů, jakého kdy USA měly. Trump to však odmítl, málokdo měl udělat pro Afroameričany tak hodně, jako zrovna on. Přišlo i na problém klimatu. „To je velké prohlášení,“ vyjádřil Trump. „Pamatujte si to, v Texasu, Oklahomě, Pensylvánii a Ohiu!“ vyzval prezident po tom, co Biden přiznal, že by zavřel ropný průmysl.

Na Floridě se volební místnosti k předčasnému hlasování otevřely v pondělí. Možnost předčasného hlasování využilo už v celých USA podle agentury AFP přes 55 milionů lidí, což je více než celkový údaj o tomto typu hlasování v minulých volbách v roce 2016.

Do volebního 3. listopadu ještě zbývá deset dní. Údaj o předčasně odevzdaných hlasech se týká jak těch, kteří volili osobně, tak těch, kteří hlas poslali poštou. Velký zájem byl v Texasu, kde už odvolilo přes šest milionů lidí, i v Kalifornii, kde volilo 5,8 milionu lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…