Obsazení šéfa ČT: Babiš v dobré pozici. Když si počká...

15.02.2017 7:38

Kdy se bude volit nový ředitel České televize? O tom rozhodne již dnes patnáct členů Rady ČT. Současné hlavě veřejnoprávní televize končí mandát letos v září. Píše o tom MF Dnes.

Obsazení šéfa ČT: Babiš v dobré pozici. Když si počká...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Rada ČT nyní přemýšlí nad tím, že by se nový ředtel volil již dříve, tak, aby jeho jméno bylo známo již v květnu. Na podzim jsou totiž parlamentní volby a někteří radní se bojí, že by právě předvolební kampaň mohla volbu ředitele ovlivnit. 

Za dobrý považuje jarní termín například předseda rady Jan Bednář. „Vítěz bude mít čas se na funkci připravit,“ podotýká také Bednář. Dřívější volba je podle MF Dnes také výhodnější pro současného ředitele Dvořáka, kterému je rada dlouhodobě nakloněna. V červnu totiž skončí mandát hned třem z patnácti radních. 

„V předvolebním boji by se mohlo snadno stát, že se poslanci, kteří radní volí, neshodnou na tom, jak zaplnit trojici uvolněných křesel, a oslabená rada ředitele nezvolí. Přičemž pak zůstane bez vedení,“ komentuje MF Dnes s tím, že zdržení by pak mohlo být problematické pro ČSSD, neboť předvolební průzkumy předpovídají výrazné posílení hnutí ANO ve Sněmovně, čímž by se následně mohli dostat i jeho lidé do Rady ČT.

Navíc se ve Sněmovně nyní hovoří o tom, že by se změnil současný způsob dosazování radních ČR, kdy by místo volby ze strany poslanců se přímo vybíralo ze zástupců 22 organizací. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…