Obvinění Nečase a Rittiga podle komentátora souvisí. Pan Čistý to nejspíš hrál s kmotry

14.02.2014 15:54

Krátce po obvinění expremiéra Petra Nečase policie zadržela i Ivo Rittiga. Podle komentátora serveru Aktuálně.cz Martina Fendrycha spolu oba tyto kroky souvisí. Nečas totiž podle všeho s kmotry spolupracoval, aby opanoval stranu. Rozhodně nebyl prvním takovým politikem, ale má smůlu v tom, že policie proti ostatním nemá důkazy.

Obvinění Nečase a Rittiga podle komentátora souvisí. Pan Čistý to nejspíš hrál s kmotry
Foto: Radim Panenka
Popisek: Někdejší premiér a expředseda ODS nesouhlasí s tím, jak orgány činné v trestním řízení v kauze postupují

Mezi „politickými podnikateli“ a politiky existuje víc než jedno spojení. První by měli bez druhých těžší život, rozhodně by nebohatli tak rychle. A ti druzí by se bez prvních zřejmě také neobešli, protože by neudrželi klid na vládnutí.

Nečas nebyl prvním politikem spojeným s kmotry

„Odpověď krutě jasná - bez politiků by byl Rittig a další kmotři mnohem slabší a chudší. Aby mohli vydělávat, aby se dostali ke státním zakázkám, nutně potřebují a potřebovali politiky. Petr Nečas byl považován za čestného politika, ale některé kmotry se vší pravděpodobností používal, aby mu lovili hlasy ve straně, hrál to s nimi,“ tvrdí autor.

Nečas nebyl prvním politikem, kdo vstoupil do obdobného svazku. V politice to trvalo už tak dlouho, že se s tím česká společnost v zásadě smířila. Teď si kriminalisté na tyto vazby posvítili a světe div se, najde se řada lidí, kteří to kritizují, pochází především z pravicových stran, které vládly v naší zemi v minulých letech.

Pravdou také je, že Nečas měl i trochu smůlu. Policie politické dohody vycházející od Jany Nečasové (dříve Nagyové), zachytila. Nelze vyloučit, že by stíhala i jiné politiky, ale proti nim nemá důkazy, proti Nečasovi zřejmě ano. Zřejmě něco ví o politické korupci, která v žádném případě není v souladu s poslaneckým slibem. Proto je Nečas stíhán. A spolu s ním je stíhán i Ivo Rittig. „Zatčení Ivo Rittiga a Petra Nečase spolu bohužel velmi úzce souvisí. A politika je a byla kriminalizována, to sedí. Nikoli však policií. Kriminalizují ji politici, kteří, aby se udrželi, spolupracují s mafiány," uzavírá komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…