Obviněný „šachtovský“ advokát: Rittig je náš vážený klient. Jízdenky nejsou předražené

21.02.2014 8:12

Jízdenky, které pražskému dopravnímu podniku dodávala tiskárna Neograph, byly dražší než ty od Státní tiskárny cenin proto, že byly tištěné na dražším, ceninovém papíru. V rozhovoru pro páteční Právo to uvedl advokát lobbisty Ivo Rittiga David Michal z advokátní kanceláře MSB Legal, dříve nesoucí název Šachta & Partners. Michal je stíhaný v kauze údajně předražených jízdenek pro pražský dopravní podnik.

Obviněný „šachtovský“ advokát: Rittig je náš vážený klient. Jízdenky nejsou předražené
Foto: Hans Štembera
Popisek: V souvislosti s kauzou Nagyová proběhl v Praze policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

Michal na otázku, jak s Rittigem spolupracuje, odpověděl: „Pan Rittig je naším dlouholetým váženým klientem, nejen mým, ale celé kanceláře. Veřejnosti se bohužel těžko vysvětluje, že když máte řadu klientů, neznamená to, že všichni sedí za jedním stolem a řeší společné případy." Současně popřel, že by na základě kontraktu mezi pražským dopravním podnikem a tiskárnou Neograph dostával Rittig „nějaké provize z dopravního podniku".

Michal také tvrdí, že jízdenky od Neographu pro pražský dopravní podnik nebyly předražené. „Když je Neograph začal dopravnímu podniku dodávat, znamenalo to výraznou úsporu proti předchozímu dodavateli a zároveň i zvýšení bezpečnosti jízdenek,“ uvedl stíhaný advokát s tím, že jízdenky byly tištěné na ceninovém papíru. Na otázku, proč ale Státní tiskárna cenin dodává v současnosti jízdenky za polovinu ceny oproti Neographu, Michal uvedl, že dnešní jízdenky obsahují „docela dobrý ochranný prvek“, QR kód, tyto jízdenky se ale tisknou na normální bílý papír a jsou tedy levnější než jízdenky tištěné na ceninovém papíru. Jenže v době, kdy Neograph dopravnímu podniku jízdenky dodával, podle Michala QR kód ještě neexistoval.

Na to redaktor namítl: „Když se ale podíváte na srovnání starých a nových cen, ono to opravdu vypadá, jako by člověk škrtl těch zhruba sedmnáct haléřů provize, o níž mluví policie.“ Michal pak jen poněkud záhadně odpověděl, že cenotvorba jízdenek je velmi komplikovaná. „Pokud mám já informace, tak dnes Státní tiskárna cenin dodává sice jízdenky levnější než Neograph, ale nejde o stejný produkt. A tudíž má i jinou cenu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…