Obviněný zpravodajec Pohůnek půjde k výslechu v kauze Nagyová

10.10.2013 6:02

Obviněný zpravodajec vojenské tajné služby Jan Pohůnek dnes půjde k výslechu v kauze někdejší šéfky kabinetu expremiéra Petra Nečase Jany Nagyové (nyní Nečasové). Detektivové si jej pozvali ve 13:00 na služebnu v pražské ulici Na Perštýně. Pohůnkův advokát Michal Hráský ve středu ČTK řekl, že jeho klient hodlá vypovídat.

Obviněný zpravodajec Pohůnek půjde k výslechu v kauze Nagyová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Podle policistů někdejší šéfka sekretariátu loni v listopadu zosnovala a usměrňovala nezákonné sledování bývalé manželky Nečase Radky. Představitelům Vojenského zpravodajství údajně opatřila její fotografii i adresu. Na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Ondrejem Páleníkem, Milanem Kovandou a plukovníkem Pohůnkem. Zpravodajec ale s obviněním nesouhlasí, prý pouze poslouchal rozkazy od nadřízených.

Letos v březnu pak Nagyová údajně nechala sledovat také svého řidiče Jiřího Pertla a jeho přítelkyni z Úřadu vlády Alenu Hegrovou. Motivem byla podle policistů snaha zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s Nečasem.

Nagyová, která se po nedávném sňatku s bývalým předsedou vlády jmenuje Nečasová, také čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS - Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…