Obyvatelé Prahy 1 dnes v referendu rozhodnou o plošném zákazu hazardu

07.11.2014 6:33

Obyvatelé Prahy 1 budou dnes v referendu hlasovat o plošném zákazu hazardu. Hlasováním rozhodnou, zda mají být zakázány všechny herny a kasina. Iniciátoři referenda jej původně chtěli uspořádat ve společném termínu s říjnovými komunálními volbami, konání referenda ale včas neschválilo zastupitelstvo městské části.

Obyvatelé Prahy 1 dnes v referendu rozhodnou o plošném zákazu hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

Právě termín schválení referenda kritizovali jeho iniciátoři, upozorňovali také na mizivou propagaci hlasování ze strany městské části. Aby byl výsledek referenda platný, musí se dostavit minimálně 35 procent oprávněných voličů.

Obyvatelé budou odpovídat na otázku: „Souhlasíte s tím, aby městská část Praha 1 učinila veškeré kroky vedoucí k zákazu provozování loterií a sázkových her, zejména výherních hracích přístrojů a interaktivních videoloterijních terminálů a jiných obdobných přístrojů, a to na celém svém území?" Hlasovací místnosti budou otevřeny od 12:00 do 22:00, podrobné informace jsou na stránkách radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…