Obžaloba na Babišovu firmu má být hotová do měsíce. A toto k tomu napsal Bakalův server

19.04.2016 16:12

Již do měsíce by měl státní zástupce Zdeněk Matula sepsat obžalobu na firmu Andreje Babiše Agrotec. Důvodem jsou údajné machinace se zakázkami České pošty. Informoval o tom server Aktuálně.cz. Manažeři Agrotecu i bývalý zaměstnanec České pošty jsou stíháni už od roku 2014. Stíhány jsou též obě firmy jako právnické osoby.

Obžaloba na Babišovu firmu má být hotová do měsíce. A toto k tomu napsal Bakalův server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála firmy Agrofert

Podle ověřených informací serveru má mít státní zástupce Zdeněk Matula celou obžalobu sepsanou do měsíce. To znamená, že policisté podle něj sesbírali dost důkazů, aby případ obstál před soudem. A Městský soud v Praze by ji pak mohl začít projednávat ještě letos – záleží, jak rychle si soudce dokáže kauzu nastudovat.

Celý text je ZDE

V kauze jde například o zakázku za 18 milionů na nákup pneumatik pro automobily České pošty. Firma Agrotec, která je mimo jiné prodejcem vozů Iveco, Škoda a několika značek zemědělské techniky, měla mít podle policie na poště status VIP dodavatele.

Agrotec nesplnil podmínky soutěže, protože nemohl doložit potřebné reference o počtu dodaných pneumatik v minulých letech. Podle serveru Neovlivní.cz, který loni v červenci citoval z dokumentů z vyšetřování, proto manažer pošty Patrik Z. nechal celý tendr zrušit. Podmínky toho nového pak údajně ladil se zástupcem Agrotecu Pavlem R. Server napsal, že se Patrik Z. při výslechu částečně přiznal. „Uvedl, že Ing. Pavlovi R. předem sdělil informaci, kdy bude vypsáno zadávací řízení na druhý tendr na pneumatiky, což byla jiným dodavatelům informace neznámá,“ stojí v dokumentech.

Pošta sice nakonec zakázku zrušila, i tak ale důkazy detektivům stačily, aby na nich vystavěli obvinění z trestného činu sjednání výhody při veřejné zakázce. Právě na tom, že pošta zakázku nakonec stejně zrušila, a tudíž nevznikla žádná škoda, zřejmě Agrotec i jeho manažer vystaví svou obhajobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…