Ochránci lidských práv podali trestní oznámení na GIBS

16.03.2014 7:56

Trestní oznámení na Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli údajnému zneužívání pravomoci podala Liga lidských práv. Informoval o tom server iDnes.cz s tím, že GIBS prý úmyslně nevyšetřuje některé případy policejního násilí, naopak nepřiměřeně zakročuje proti nepohodlným policistům.

Ochránci lidských práv podali trestní oznámení na GIBS
Foto: GIBS
Popisek: GIBS logo

Liga lidských práv zkoumala fungování GIBS v průběhu posledních dvou let. Výsledkem je analýza, kterou liga zveřejnila v sobotu. „Z analýzy vyplývá, že ředitel GIBS Ivan Bílek a jím dosazené vedení naprosto selhali při plnění úkolů inspekce a měli by být co nejrychleji vyměněni," cituje server mluvčího Ligy lidských práv Dana Petrucha.

Na základě toho autorka analýzy a právnička ligy Zuzana Candigliota podala na GIBS trestní oznámení. Podle Petruchy má totiž Liga lidských práv též poznatky o zneužívání statisícových odměn uvnitř inspekce a o dalším nekalém nakládání s majetkem a finančními zdroji inspekce.

Podle agentury ČTK se vedení GIBS nechce k trestnímu oznámení nyní vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…