Očkování? Babiš jásal, experti nešetří kritikou

17.01.2021 10:17

Po sobotním setkání s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech předseda vlády Andrej Babiš (ANO) konstatoval, že registrace k očkování funguje skvěle. Babiš je natolik spokojen, že chce vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurillu navrhnout dokonce na státní vyznamenání. Jenže další IT odborníci Babišovi oponují, že registrační systém k očkování je natolik plný chyb, že je škoda za něj platit.

Očkování? Babiš jásal, experti nešetří kritikou
Foto: Screen ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Zemanem v Lánech

Premiér Babiš po setkání s prezidentem Zemanem v Lánech vysvětloval, jak je to s vykazováním počtu naočkovaných lidí v Česku.

My jsme to řešili, už i vykazování naočkování. Vládní zmocněnec pan (Vladimír) Dzurilla to řeší. I když jsme od vás včera slyšeli, že to nefunguje, tak všechno funguje. Funguje to skvěle,“ rýpl Babiš do novinářů před kamerami ČT.

Jenže IT experti, které oslovil server Seznam Zprávy, to vidí jinak. Systém k registraci v budoucnu očkovaných lidí je podle nich plný chyb a ten, kdo ho tvořil, si prý ani nezaslouží dostat zaplaceno.

Věřím, že na to byl tlak, ale takové základní věci měly být vyřešené. Já, kdybych měl být klientem, tak bych za tohle nezaplatil,“ shrnuje svůj pocit z rezervačního formuláře František Pernička, softwarový architekt ve společnosti Sator IT Consulting.

Jedna z chyb podle něj spočívá v tom, že systém neumí dostatečně rychle odeslat SMS s rezervačním PIN kódem.

Děravost systému dokládá i to, že se k očkován zaregistroval i čtyřiadvacetiletý student Filip Šedivý, který uvedl svůj správný věk, takže bylo jasné, že nejde o osobu starší osmdesáti let, ale přesto registrací proplul.

Děravý IT systém k registraci očkování

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…