Očkování proti covidu: Neházejte to na Brusel, udeřila na vládu Vitásková

22.03.2021 22:10

Vlastní neschopnost řídit stát neházejte na Brusel, upozorňuje bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, podle níž se vláda jen tak nevyviní z nedostatku vakcín pro občany, kteří se chtějí očkovat, a ze zbytečných úmrtí. Ani z toho, že státní instituce SÚKL je nečinná. „Vláda je plně zodpovědná za upřednostnění jakýchsi ideologických pohnutek nad zdravím a životy občanů,“ konstatuje Vitásková, v jejímž textu zaznívá i termín vlastizrada.

Očkování proti covidu: Neházejte to na Brusel, udeřila na vládu Vitásková
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Občanská veřejnost má podle Vitáskové právo mít relevantní informace o obětech pandemie. „Epidemie v naší zemi se těžce zvládá. Počty mrtvých narůstají. Není jasné, zda skutečně jde o 24 tisíc mrtvých s covidem, či celkový počet mrtvých včetně těch, kteří zemřeli s covidem,“ podotýká.

Důvodů je pro to hned několik. „Ten zásadní je, aby se svobodně mohli rozhodnout, zda podstoupí očkování, či se očkovat nechtějí. Budete-li říkat pravdu, najdete i pochopení občanů k opatřením, která nařizujete,“ píše.

Stejně tak si zaslouží mít pravdivé informace o očkovacích látkách. „Ještě nedávno jsem zastávala názor, že by si občan neměl vakcínu vybírat. Byla jsem názoru, že máme gramotnou vládu a odpovědný Státní ústav kontroly léčiv (dále jen SÚKL),“ pokračuje.

Výše uvedený názor však poměrně rychle zásadně změnila. „A to z důvodu ztráty důvěry v politiky, kteří jsou podle ústavy plně zodpovědní chránit zdraví občanů. To, co předvádějí nejen v opatřeních proti boji s epidemií, očkováním, testováním atd., je tristní,“ hrozí se Vitásková.

Plně podporuje, aby vakcinace byla dobrovolná. Aby si občané mohli očkovací látku vybrat. Aby vakcína byla schválena naším českým SÚKL. Aby politici byli plně zodpovědní za urychlené zajištění dobrovolné vakcinace.

Politici nemají právo házet vinu na Brusel. „Je nepřijatelné a v rozporu nejen se zákony, aby politici alibisticky předali zodpovědnost vůči lidem do rukou nějakých komisí v Bruselu. Občany nezajímá Brusel, požadujeme schválení od našeho SÚKL,“ dodává.

A co na to premiér a vláda? „Také se schovávají pod sukně Bruselu? Stejně jako členové koalice, či opozice? Škody páchané na zdraví a životech občanů, a to dokonce z nějakých ideologických důvodů, jsou závažným činem. V takových případech se může jednat dokonce o vlastizradu,“ varuje.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí
Na několika konkrétních příkladech připomněla postup zodpovědných nejen politiků k jednotlivým vakcínám.

„Na jedné straně nelze začít očkovat vakcínou Sputnik V, protože nebyla schválena nějakou komisí v Bruselu (úmyslně uvádím nějakou komisí, protože pro naše občany je směrodatný SÚKL).

SÚKL alibisticky nemůže schválit, protože nebyla vakcína schválena v Bruselu.

Na straně druhé očkovací látka AstraZeneca vyvolala velký rozruch, kdy po aplikaci v zemích EU došlo k řadě úmrtí (embolie).

Velká část zemí EU pozastavila očkování vakcínou AstraZeneca.“

Celý text ZDE.

V České republice se očkovalo dále, protože ministr zdravotnictví prohlásil, že není nutné očkování touto vakcínou přerušit (prý máme jinou šarži). Od SÚKL se vyjádření k tomuto problému nepodařilo dohledat.

Zmiňuje i to, jak prezident Miloš Zeman v nedávné době navrhoval, aby se zajistila (bez EU) vakcína Sputnik V a čínská vakcína, kterými se již ve světě (úspěšně) očkuje. „Požadoval, aby se jejich schválením urychleně zabýval SÚKL. Vláda premiéra Babiše se trucovitě postavila proti za podpory opozice, část koalice si s tím nevěděla rady. Prý až to schválí Brusel,“ připomíná.

„Nechme každému z nás, aby se rozhodl, zda se chce nechat očkovat a jakou vakcínu požaduje. Politici, kteří z nesmyslných ideologických důvodů občanům zamezují přístup k vakcinaci (pokud ji občané požadují), budou muset svá pochybení vysvětlit. Ponesou vinu nad zmařenými životy, možná zbytečně zemřelými, kteří se očkovat chtěli a demagogií politiků jim to nebylo umožněno,“ uvádí Vitásková.

A svůj text zakončuje slovy: „Nakonec my všichni si uvědomujeme, že se jedná o nejkrutější byznys v novodobé historii. Byznys se zdravím a smrtí, od roušek, testů počínaje po vakcíny konče.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…