Od té události jsem nepřetržitě v práci, říká šéf Klausovy ochranky

29.09.2012 18:30

Poté, co policejní prezident Martin Červíček odsoudil špatné počínání prezidentovy ochranky během střelby airsoftovou pistolí, se začalo spekulovat, zda odvolá jejího šéfa Jiřího Sklenku. Ten zatím o ničem podobném neví, nemá na to prý čas.

Od té události jsem nepřetržitě v práci, říká šéf Klausovy ochranky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

"Od začátku této události jsem v práci v podstatě nepřetržitě, takže teď není čas na vnímání nějakého okolí. Hlavně jsem přímo nebyl u toho samotného incidentu, těžko můžu sdělit něco dalšího," uvedl Jiří Sklenka pro server Lidovky.cz.

Nepotvrdil tedy informace, že by ho kvůli incidentu policejní prezident Martin Červíček odvolal. Přitom se o tom hojně spekuluje, stejně jako o odvolání celého jeho týmu.

Každopádně šetření události bude dále pokračovat. Sklenka nyní nedělá žádné závěry, policie se shání po co nejvíce záběrech oné střelby. Vše se už řešilo i na policejním prezídiu. "Schůzka samozřejmě bude pokračovat. Vyhodnocujeme celou situaci, velice pomohly záznamy, které jsem měl k dispozici," dodal Sklenka.

V pátek v Chrastavě na Liberecku zaútočil na prezidenta Václava Klause šestadvacetiletý muž. Vystřelil na něj zblízka z airsoftové pistole, která mu sice nijak vážně neublížila, ale prezidentova ochranka přesto nezasáhla tak, jak měla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…