Od začátku jsem si říkal, že to bude další sr*čka... Faltýnek se rozjel, když došlo na reportáž Slonkové

08.12.2018 9:41

Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že až v hnutí ANO skončí Andrej Babiš, skončí i on. Rozhodně také odmítl, že by Andrej Babiš měl nějaký střet zájmů.

Od začátku jsem si říkal, že to bude další sr*čka... Faltýnek se rozjel, když došlo na reportáž Slonkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vernisáž obrazů Jaroslava Faltýnka nazvaná Staří blázni jsou bláznivější než mladí. Součástí byla i charitativní dražba

Úvodem Faltýnek hovořil o kauze Čapí hnízdo, kdy se podle něj žádný dotační podvod nestal. „Policie nebo státní zástupce k tomu dojde,“ poznamenal Faltýnek. „My na tuto hru s kauzami na zakázku nechceme přistoupit. Vezměte si teď stávající kauzu střetu zájmů a evropské dotace. V minulé Sněmovně byl proti naší vůli přijat takzvaný lex Babiš, poprvé v historii České republiky zákon proti konkrétní osobě. Ať si každý říká, co chce, bylo to tak. A pan Babiš se tomu zákonu podřídil,“ podotkl dále Faltýnek. 

Na otázku, zda jej osobně ještě politika baví, odpověděl vyhýbavě. „Nemůžu na to odpovědět tak, jak bych chtěl,“ sdělil Faltýnek s tím, že upřímná odpověď by nebyla dobrá. 

Anketa

Jak jste spokojeni s vládnutím koaliční vlády hnutí ANO a ČSSD?

hlasovalo: 16691 lidí
Své pak řekl i k současné vládní koalici. „Ještě trochu znám situaci uvnitř ČSSD, tak do určité míry tomu jejich postoji rozumím. Ale na rovinu říkám, že se mi nelíbil. Očekával jsem aktivní přístup. Nicméně v politice je důležitý výsledek,“ poznamenal k odchodu ČSSD ze sálu při hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše. 

Sám Faltýnek onu nahrávku se synem Andreje Babiše, jež rozpoutala vládní krizi, neviděl. „Všichni mi vyčítají, jak to, že sis to nepustil, ale mě to opravdu nezajímá. Vím, že je to další pokračování této uměle vytvořené kauzy, tak proč bych tím měl trávit čas,“ dodal s tím, že si od začátku říkal, že to bude další sračka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…