Odborář Zavadil jde do politiky. Má vést pražskou ČSSD do voleb

16.08.2013 16:16

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslav Zavadil zřejmě povede kandidátku ČSSD v Praze. Vyplývá to z jednání grémia strany. Vše ale musí ještě potvrdit předsednictvo.

Odborář Zavadil jde do politiky. Má vést pražskou ČSSD do voleb
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jaroslav Zavadil

"Na základě jednání grémia bylo rozhodnuto, že bude pan Zavadil na jednání předsednictva navržen jako lídr kandidátky v Praze," řekl ČTK jeden ze sociálních demokratů, který si nepřál zveřejnit své jméno.

Předseda pražských sociálních demokratů Karel Klíma již v červenci uvedl, že Jaroslav Zavadil "poznává Prahu" a navštívil prý několik obvodů. Zavadil má příští rok skončit v čele ČMKOS.

Zavadil se objevil mezi možnými lídry kandidátky pražské ČSSD již v červenci. Ještě minulý týden však krajský výkonný výbor oslovil předsedu strany Bohuslava Sobotku, aby místo jižní Moravy kandidoval v Praze. Ten to odmítl. Uvnitř pražské ČSSD se také mluvilo o tom, že by se do Prahy přesunul jihomoravský poslanec Jeroným Tejc. Ani tato varianta se ale zřejmě neuskuteční.

Pokud se příští týden sněmovna rozpustí, prezident Miloš Zeman uvedl, že předčasné volby vyhlásí na 25. a 26. října. Předčasné volby se budou konat poté, co nejdříve padla vláda expremiéra Petra Nečase a poté sněmovna nevyslovila důvěru vládě Jiřího Rusnoka, kterého Zeman po Nečasově rezignaci pověřil sestavením překlenovací vlády. 

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…