Odboráři a ČSSD budou dnes jednat o prioritách budoucí vlády

20.11.2013 6:53

Odboráři a vedení ČSSD budou dnes jednat o prioritách budoucí vlády. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) už dřív zveřejnila svých pět hlavních požadavků, které na budoucí kabinet má. Patří mezi ně mimo jiné opatření ke zvýšení zaměstnanosti a k podpoře hospodářského růstu.

Odboráři a ČSSD budou dnes jednat o prioritách budoucí vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyjednávací týmy ČSSD a KDU-ČSL

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka už dřív řekl, že by s odboráři i zaměstnavateli o nové vládě rád diskutoval. Se šéfem Asociace samostatných odborů Bohumírem Dufkem se sešel už začátkem listopadu. Kromě Dufka by dnes do Lidového domu měli dorazit předáci ČMKOS. Povede je Jaroslav Zavadil, který byl volebním lídrem ČSSD v Praze a dostal se do sněmovny. Slíbil, že funkci šéfa největší odborové centrály v zemi kvůli práci poslance opustí. Udělá to v pátek.

Pět požadavků

ČMKOS své požadavky na novou vládu zveřejnila už před volbami. Žádala obnovení a posílení dialogu mezi kabinetem, odbory a zaměstnavateli, zrušení reforem předchozí vlády, boj proti korupci a daňovým únikům, podporu ekonomického růstu a opatření ke zvýšení zaměstnanosti a omezení chudoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…