Odboráři varují: Horníci už nemají co ztratit

19.09.2013 16:33

Regionální rada odborových svazů Českomoravské konfederace odborových svazů Moravskoslezského kraje (RROS ČMKOS MSK) ve čtvrtečním prohlášení poděkovala horníkům, kteří ve středu demonstrovali v Ostravě. A varovala před dalšími akcemi, k nimž se propuštění mohou uchýlit, protože už nemají co ztratit.

Odboráři varují: Horníci už nemají co ztratit
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lidé vyjadřovali nespokojenost skandováním

„RROS děkuje organizátorům a účastníkům hornické demonstrace v Ostravě dne 17. 9. 2013 za výstižné formulování oprávněných požadavků na zachování pracovních míst a slušné mzdy nejen v hornictví, hutnictví či strojírenství, ale i v resortech mimo těžký průmysl a ve službách,“ píše se v úvodu.

Rýsuje se bezvýchodná budoucnost

„RROS MSK se podrobně zabývala napjatou situací v regionu a vyzývá představitele státní správy a zaměstnavatele, aby ji urychleně řešili ve vztahu k vážnosti problémů a reálné hrozbě sociálního výbuchu. Snaha o zajištění investorů, kteří by ve svých firmách mohli zaměstnat část současných 84 000 a budoucích tisíců dalších nezaměstnaných, by mohla být torpédována právě nestabilitou sociálního klimatu,“ varují odbory.

A dodávají: „Před mnohými občany regionu se rýsuje takřka bezvýchodná budoucnost, a pokud nebudou přijata účinná opatření, lze očekávat mnohem ostřejší demonstrace, než byla ta hornická, které snadno mohou přerůst v nekontrolovatelné akce lidí, kteří už nemají co ztratit. Času moc není,“ připomínají odboráři. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…