Odborník: Tohoto pána si zapamatujte. Je to nový lídr české pravice

11.12.2013 12:02

Předseda Strany svobodných občanů ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk bude na kariérové politiky působit jako zjevení. Jestliže hledáme populistického lídra české pravice, který bude schopen postavit se elitám, právě Pajonk by jím mohl být. Alespoň se tak domnívá pravicový sociolog a podnikatel Petr Hampl, který na něj pěje samou chválu.

Odborník: Tohoto pána si zapamatujte. Je to nový lídr české pravice
Foto: Archiv Tomáše Pajonka
Popisek: Předseda Strany svobodných občanů ve Zlínském kraji Tomáš Pajonk

Sociolog Petr Hampl se nad politickou budoucností Tomáše Pajonka zamýšlí na blogu serveru iHNed.cz. "Zatímco politické elity svědomitě zápasí o to, kdo bude rozdělovat které dotace, na Zlínsku vyšla nová politická hvězda. Šéf tamních Svobodných Tomáš Pajonk, který byl právě zvolen celostátním místopředsedou, totiž odpovídá ideálu politika, jaké země potřebuje, tak přesně, že se ani nechce věřit, že je skutečný," píše Hampl.

Do politiky nejde Pajonk podle autora komentáře kvůli kariéře nebo státním zakázkám, ale proto, aby hájil prostor pro svobodný život svůj a lidí kolem sebe. "Kašle na moudrost elit či komentáře profesionálních politologů, ale spoléhá na zdravý rozum. A funguje to. K tomu všemu přidejte jasné názory a ideály," chválí místopředsedu Svobodných Hampl.

Zapamatujme si jeho jméno

Sociolog mluví z vlastní zkušenosti, s Pajonkem pracoval, takže může dosvědčit, že je organizovaný a má tah na branku. A co víc, je na něm prý vidět pochopení pro normální pracující lidi. Jeho jméno bychom si podle Hampla měli zapamatovat.

"Tomáš Pajonk bude na kariérové politiky, kteří už řadu let nepracovali, působit jako naprosté zjevení. A bude tak nejspíš působit i na profesionální politické komentátory. Jestliže už roky hledáme populistického lídra české pravice, který bude mít dost schopností, aby se postavil elitám, právě Tomáš Pajonk by tím člověkem mohl být," uzavírá sociolog Petr Hampl svůj příspěvek na blogu iHNed.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…