Odchod Britů z EU bude nejvíc mrzet Američany, vysvětloval Jandák v rádiu

28.06.2016 19:14

Sociálnědemokratický poslanec Vítězslav Jandák zřejmě v politice po tomto volebním období skončí. Naznačil to v pořadu Kauza dne na rádiu Impuls. Uvedl také, že by byl pro posílení pravomocí Evropského parlamentu, tak aby mohl odvolávat eurokomisaře.

Odchod Britů z EU bude nejvíc mrzet Američany, vysvětloval Jandák v rádiu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák

V pořadu také dostal otázku, jak by hlasoval v referendu o vystoupení naší země z EU. Odpověděl, že má řadu připomínek k EU, ale hlasoval by proti vystoupení. Podle Jandáka EU neměla ve svém čele nikdy tak slabé vedení, jaké má teď.

Řeč přišla také na britské referendum. Podle Jandáka byli Britové v politice vždy chytrý národ. Británie nebyla nikdy stoprocentním členem, vždy měli jedním krokem nakročeno ven z EU.

Odchod Británie prý bude nejvíc mrzet Spojené státy, protože Británie byla vždy prodloužená ruka USA v EU. Naopak Německo Brexit posílí. Podle Jandáka by z EU mohla také odejít Francie. „Na krku máme možné vítězství Le Penové a možné vyvolání referenda o vystoupení Francie,“ uvedl.

Brexit prý také bude mít dopad v tom, že velmi brzo skončí embargo vůči Rusku. „Vystoupení Britů, myslím, proto bude mít pozitivní dopad na klima v Evropě,“ podotkl Jandák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…