Ódéesák Drobil zaútočil na senátora Michálka: Kvůli tomuto udavači nevyčerpáme bruselské dotace

23.06.2014 18:21

Česká republika nestihne vyčerpat 20 miliard korun z evropských dotací, které by bylo možné použít na životní prostředí. V neděli v pořadu Partie o tom mluvil ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Na facebookovém profilu to komentoval bývalý šéf resortu Pavel Drobil (ODS). Prý za to může senátor a kariérní udavač, který dříve šéfoval Státnímu fondu životního prostředí (SFŽP).

Ódéesák Drobil zaútočil na senátora Michálka: Kvůli tomuto udavači nevyčerpáme bruselské dotace
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

Brabec v neděli prohlásil, že se podařilo konečnou částku, která se nevyčerpá, snížit. „Impotencí minulých vlád, neschopností peníze efektivně čerpat jsme dneska jasně v pozici, kdy výrazně, možná 20 miliard, a to děláme všechno, co můžeme, abychom ty peníze zachránili, nevyčerpáme," řekl v pořadu Partie.

Nesvádějte problém na minulé vlády. Viníkem je kariérní udavač Michálek

Na Facebooku na to reagoval bývalý ministr životního prostředí Drobil: „Doporučuji panu ministrovi nesvádět problém na předchozí vlády. Stačí zajít si do Senátu za jedním senátorem-kariérním udavačem (dříve šéfem SFŽP).“

Měl na mysli Libora Michálka, který v roce 2010 coby šéf SFŽP podal trestní oznámení kvůli podezření z trestného činu pletichy při zadání veřejné zakázky. Drobil ho kvůli tomu odvolal a rozvázal spolupráci se svým finančním poradcem Martinem Knetigem, který měl vyžadovat vyvádění peněz z fondu kvůli financování ODS. Později musel ze své funkce ministra odstoupit.

Michálek způsobil zastavení čerpání peněz na několik měsíců

„Tam najde viníka mnohaměsíčního bezdůvodného faktického zastavení čerpání prostředků z OPŽP, které zavinil svými vymyšlenými udáními, svou totální neschopností a bezpříkladným práskáním v Bruselu. Škody tohoto `odborníka` způsobené jeho působením ve státní správě jdou do miliard,“ upozornil Drobil na svém profilu.

Co přesně napsal Pavel Drobil:

Doporučuji panu ministrovi nesvádět problém na předchozí vlády. Stačí zajít si do Senátu za jedním senátorem-kariérním udavačem (dříve šéfem SFŽP). Tam najde viníka mnohaměsíčního bezdůvodného faktického zastavení čerpání prostředků z OPŽP, které zavinil svými vymyšlenými udáními, svou totální neschopností a bezpříkladným práskáním v Bruselu. Škody tohoto `odborníka` způsobené jeho působením ve státní správě jdou do miliard."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…