Ódéesák nabádající k podříznutí Zemana nebude ve straně potrestán. Omluvil se, takže je všechno v pořádku

22.05.2019 11:39

Radní Jesenice u Prahy Martin Lang se omluvil za své vyjádření o prezidentu Miloši Zemanovi a vzdal se funkce předsedy místního sdružení ODS. Ve straně tak zůstává. Informaci serveru iRozhlas.cz o jeho setrvání potvrdil Langův nástupce v čele jesenické ODS Martin Kuruc.

Ódéesák nabádající k podříznutí Zemana nebude ve straně potrestán. Omluvil se, takže je všechno v pořádku
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Svůj post první místopředsedkyně obhájila i Alexandra Udženija

Podle něj setrvá i v radě města. Lang na Facebooku vyhrožoval prezidentovi smrtí. Napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho "podřezat jako svini". Případem se zabývá policie, Langovi hrozilo vyloučení z ODS.

Kauzou se v úterý večer zabývala rada místního sdružení, na níž se Lang podle Kuruce vzdal funkce a omluvil se. V médiích přitom předtím uvedl, že si za svými názory stojí a že šlo o nadsázku. „Martin Lang se po konzultaci vzdal funkce místního sdružení ODS Jesenice, funkci předsedy jsem převzal já,“ uvedl dosavadní místopředseda Kuruc.

Podle něj je za těchto okolností přijatelné, aby Lang v ODS zůstal, což potvrdila i místopředsedkyně strany Alexandra Udženija. „Pokud se pan Lang omluvil a ještě k tomu rezignoval na post předsedy, tak ani není co komentovat. Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se,“ uvedla v SMS pro iRozhlas.cz.

Kuruc ČTK řekl, že Lang zůstane i v radě města. „Zůstává radním, koalice je dál funkční,“ uvedl. Koaliční partneři ODS podle něj podobně jako straníci také požadovali omluvu. „Bylo jim vyhověno, takže je všechno v pořádku,“ dodal Kuruc.

Mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa v pondělí ČTK řekl, že věc byla postoupena pražské policii. Pražští kriminalisté případ prošetřují pro podezření z vyhrožování násilím proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…