Ódéesák z regionu pohřívá modrého ptáka. A přidává jména viníků

13.11.2013 10:31

ODS se ani po volebním nářezu nebyla schopna vzpamatovat a začít znovu dělat svou politiku. Pavel Moravec, místopředseda oblastního sdružení v Hradci Králové, si prý nad současným stavem ve straně může ukroutit hlavu a obává se, že pro stranický symbol modrého ptáka už nebude možné udělat víc, než jej důstojně pohřbít.

Ódéesák z regionu pohřívá modrého ptáka. A přidává jména viníků
Foto: Mladí konzervativci
Popisek: Miroslava Němcová ve stylu populárního seriálu Simpsnovi

Od voleb, představujících likvidační porážku, se podle něj v ODS nestalo vůbec nic, co by se dalo nazvat sebereflexí, nebo vyvozením odpovědnosti. Bohuslav Svoboda dokonce všechny vehementně přesvědčoval, že 12 procent v Praze, kde byla ODS zvyklá na zisky 40-50 procent, je skvělý výsledek. Obdobně tak Martin Kuba, který se ve svém domovském regionu vůbec nedostal do sněmovny.

Moravec spolustraníky prosí, aby se konečně vzpamatovali. Katastrofální neúspěch tradiční parlamentní strany totiž pomáhá Babišovi, Okamurovi a mnoha dalším, kteří chtějí uchopit moc. ODS by se podle něj měla začít soustředit na sebe a svou politiku, a ne na to, kdo shrnul koberec prezidentu Zemanovi, nebo zda Bureš (míněn šéf ANO Andrej Babiš) umí česky.

„My musíme začít mluvit o vlastní politice a o vlastní ideologii. Pokud má někdo dojem, že je dávno definovaná, tak se hluboce mýlí! Jediné, co lidem nabízíme, jsou nové a navíc nevýrazné grafické designy,“ doporučuje spolustraníkům.

V tomhle směru by prý mohlo ODS prospět velké propouštění zaměstnanců, které ji kvůli nezbytným úsporám čeká. Konečně se prý budou muset snažit sami politici a ne poradci, plnící zadání. „Takový nesmysl jako zvolání `Střední třído, braň se` mohl přeci vymyslet jen absolutní pomatenec nebo někdo zaplacený od konkurence,“ uvádí pro příklad. Jestli se má střední třída před někým bránit, pak je to prý především současná ODS, která se prezentuje jako jejich zástupce a pak jim zvýší daně a ztíží život.

Má však obavy, že se v ODS takové změny nedočká. „Když vidím, kdo veřejně oznamuje svoji kandidaturu na pozici předsedy strany, mám strach, že se ten pomyslný modrý pták už neprobere,“ píše. Těžko prý ji mohou zachránit Miroslava Němcová nebo Bohuslav Svoboda, kteří se doposud na její sebevraždě podíleli. Pak prý nezbyde, než modrému ptákovi vykopat hrobeček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…