Odejdi, Babiši! zní z ODS. Je tu další boj, nová skutečnost

26.02.2020 20:51

Poslanec ODS Stanislav Blaha, expert strany na dopravu, vyzval předsedu vlády Andreje Babiše (ANO), aby složil funkci, protože to, co předvedl exministr dopravy za hnutí ANO Vladimír Kremlík bylo natolik do nebe volající, že chce-li si šéf hnutí ANO Andrej Babiš zachovat tvář, musí odejít.

Odejdi, Babiši! zní z ODS. Je tu další boj, nová skutečnost
Foto: Facebook AB
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Anketa

Máte rádi Zuzanu Čaputovou?

hlasovalo: 20760 lidí
Vladimír Kremlík byl třetím z řady ministrů dopravy za hnutí ANO. Babišova strana ovládá resort již sedmým rokem a to, co vyplouvá na povrch o činnosti Vladimíra Kremlíka v úřadu, je podle Stanislava Blahy do nebe volající.

Vladimír Kremlík v tuto chvíli nechce vysvětlit podezřelé financování jeho bytu, mj. se odvolává na to, že je již soukromou osobou. Do úřadu ho přivedl Andrej Babiš, označil ho za ‚profesionála a pracovitého člověka‘, očekávám, že proto svého exministra požádá, aby celou věc transparentně vysvětlil, protože se udála v době, kdy Vladimír Kremlík zastával funkci ministra dopravy ve vládě Andreje Babiše. Pokud to Vladimír Kremlík neudělá, očekávám, že odpovědnost přijme premiér Andrej Babiš. Protože ho znám, nečekám, že přijme politickou odpovědnost, ale alespoň věřím, že se občanům omluví za to, že do takto důležité funkce navrhl úplného amatéra, který nezvládl svůj resort, a navíc v době své funkce prováděl krajně podezřelé finanční transakce. Ty uvalují stín korupce na celou vládu Andreje Babiše,“ uvedl Blaha.

Přitom když Babiš uváděl Kremlíka do úřadu v květnu 2019, mluvil o něm jako o schopném právníkovi a manažerovi  který zvládne řešit i složité problémy na resortu dopravy. Po devíti měsících však bylo vše jinak. Kremlík byl premiérem odejit. Oficiálně kvůli zakázce na e-shop na dálniční známky za 400 milionů.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…